NRK Meny
Normal

Ikke fornøyd med belønningsmidler

Stavanger-området får 215 millioner kroner i belønningsmidler fra staten på grunn av mål om null prosent vekst i biltrafikken. – Ikke nok, sier Sola-ordfører Ole Ueland.

215 millioner kroner i belønningsmidler fra staten, var beskjeden Geir Pollestad kom med i dag.

SE VIDEO: Statssekretær Geir Pollestad (Sp) kunngjør meldingen fra regjeringen om kollektivpenger.

215 millioner kroner i belønningsmidler fra staten, var beskjeden statssekretær i samferdselsdepartementet, Geir Pollestad, kom med i dag. Pengene skal brukes til å bedre kollektivtilbudet og stimulere til mindre bilbruk i Stavanger-regionen – og beløpet blir fordelt over fire år.

– Vi søkte om 348 millioner kroner, så dette er skuffende. Men jeg er selvsagt glad for at vi får penger og en ordning, sier ordfører i Sola, Ole Ueland.

Null prosent økning

Belønningsavtalen går ut på at Stavangerområdet har et mål om ingen økning i personbiler i trafikken fram til 2016. Det er det disse pengene skal hjelpe til med.

– Det vi er opptatt av er at målet om null prosent vekst på fire målepunkt i byen blir innfridd. Dette vil vi årlig sjekke, og være i dialog med fylket om, før vi betaler ut pengene, sier Pollestad.

Målet er stort, men varaordføreren i Stavanger har tro på at det kan gå.

– De største utfordringene er å få folk til å ta buss eller sykkel. For å få dette til er det blant annet viktig med et sanntidssystem på holdeplassene, som forteller nøyaktig når neste buss kommer, sier varaordfører i Stavanger, Bjørg Tysdal Moe (KrF).

– Underfinansiert

Politikerne skal nå vurdere forslaget fra samferdselsdepartementet, og håper å få økt beløpet før siste ord er sagt i saken.

– Vi har i en årrekke blitt underfinansierte, og føler oss litt mindre raust behandla enn andre regioner, sier Ole Ueland, som vil ha mer penger.

Pollestad sier pengene er viktige og at regionen må være fornøyd med 215 kollektivmillioner:

– Vi har fordelt pengene på dem som hadde mulighet til å søke på dem. Hadde du snakket med høyre og KrF i Bergen eller Trondheim, tror jeg ikke de vil mene at Stavanger har fått for lite, sier Pollestad.