Idrettsgallaen til Stavanger

Idrettens store festaften flyttes fra Hamar til Stavanger i 2019.

Idrettens store festaften flyttes fra Hamar til Stavanger i 2019.

Om to år blir det galla og prisutdeling i DNB Arena i Stavanger.

Idrettsgallaen hyller talenter, bragder og pallplasseringer innen norsk idrett. Festkvelden har blitt arrangert på Hamar i flere år, men i 2019 blir Stavanger og DNB Arena vertskap.

– Jeg er kjempestolt over at vi har klart å få dette til. Jeg synes det er fantastisk, sier Rune Røksund, leder i Rogaland idrettskrets (RIK).

– Vil fylle arenaen

Idrettskretsen har sammen med Region Stavanger, fylkeskommunen og Stavanger kommune jobbet for å få Idrettsgallaen til Stavanger.

Idrettsgallaen

Denne gjengen har stått på for å få Idrettsgallaen til Stavanger. F.v.: Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal (KrF), Rune Røksund, leder i Rogaland idrettskrets (RIK), Bjørg Tysdal Moe (KrF), varaordfører i Stavanger, Elisabeth Saupstad, reiselivsdirektør i Region Stavanger og Annette Larsen Bognø i Region Stavanger.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Festen blir i DNB Arena den første lørdagen i 2019, og blir også en inngang til feiringen av 100-årsjubileet til RIK. Det er plass til 3.500 tilskuere, og Røksund regner med at det blir fullt.

– Det er nesten så jeg tror vi burde ha enda flere plasser, sier han.

Tror lokale helter vil prege gallaen

En hyllest av norsk idrett vil nødvendigvis bety mange utøvere innen vintersport. Tradisjonelt har Idrettsgallaen blitt arrangert i vinteridrettens høyborger, men Røksund er ikke redd for at rammen skal bli noe dårligere når festen flyttes til Rogaland.

– Husk også at Rogaland har ishockey, samt et offensivt miljø innen ski og skiskyting. Vi har våre helter og de vil sette sitt preg på arrangementet på sin måte, sier han.

Stavanger har også tidligere vært vertsby for store arrangementer, blant annet Spellemannprisen. Men etter tre år ble utdelingen flyttet tilbake til Oslo, med begrunnelse i at det ble for kostbart å flytte en nærmest samlet norsk musikkbransje til Vestlandet for én kveld.

Røksund tror ikke det samme vil skje med Idrettsgallaen.

– Alle i norsk idrett er vant med å forflytte seg for arrangementer og møter, så det vil ikke bli noe problem, sier han.