Ekstraordinær kinovisning av «I Jan Baalsruds fotspor»

I kveld klokka 18:00 kan du se kinoversjonen av NRK-dokumentaren «I Jan Baalsruds fotspor» som ble sett av 635.000 nordmenn onsdag kveld.

Rune Gjeldnes og Ronny Bratli

PÅ TUR: Rune Gjeldnes er marinejeger og «profesjonell ekspedisjonsmann» og Ronny Bratli har 20 års erfaring fra Forsvarets spesialkommando. Nå har de vært sammen på tur i et ekstremt terreng på tvers av Troms. Turen er på 200 kilometer og går der Jan Baalsrud flyktet i 1943.

Foto: Tom Edvindsen / NRK

I 1943 brukte nesten motstandshelten Jan Baalsrud opp alle sine ni liv da han flyktet fra tyskerne. Nå har spesialsoldatene Ronny Bratli og Rune Gjeldnes forsøkt seg på den samme fluktruta fra Tromskysten til Sverige.

Serien «I Jan Baalsruds fotspor» hadde premiere på NRK1 forrige onsdag (8. januar), og ble sett av hele 635 000 nordmenn.

Dokumentarserien er produsert av NRK Rogaland for NRK Natur, og er laget av fotograf Tom Edvindsen. Den vises på NRK1 fem onsdagskvelder klokka 21:40.

Publikumet i Stavanger har en særegen mulighet til å se dokumentarserien som en egen kinoversjon. Edvindsens kinoversjon blir vist på Stavanger kino i dag klokken 18.

Dokumentaren fikk terningkast fem av avise Nordlys. Les anmeldelsen her.

Se første episode: «I Jan Baalsruds fotspor: Katastrofen i Toftefjord»

Spesialsoldatene Ronny Bratli og Rune Gjeldnes gjenopplever den utrolige flukthistorien til Jan Baalsrud gjennom Nord-Troms. Etter krigen ble Linge-soldaten verdenskjent gjennom boka og filmen Ni Liv. Flukten starter i Toftefjord når et tysk krigsskip angriper fiskeskøyta med sabotasjegruppa. Rune og Ronny må gjennom de samme iskalde prøvelsene som Baalsrud såvidt overlevde. (1:5)