Hopp til innhold

– Denne sammenleggbare el-sykkelen er en revolusjon

– Denne elsykkelen gjør at du enkelt kan farte fra Stavanger til sørkysten av Mallorca.

Elsykkel

30 sekunder tok det for Erlend Kristensen å slå igjen elsykkelen sin.

Foto: Morten Wiik Larsen / NRK

Elsykkel Erlend Kristensen

El-sykkelentusiasten Erlend Kristensen forklarer at det er flere fordeler med den sammenleggbare elsykkelen.

Foto: Morten Wiik Larsen / NRK

Verken el-sykkelen eller sammenleggbar el-sykler er noen nye oppfinnelser. Men modellene blir stadig mer brukervennlige.

El-sykkelentusiasten Erlend Kristensen har gått til anskaffelse av den nyere modellen som har 26 tommers hjul, og som attpåtil er sammenleggbar.

Sykkelen til 16.000 kroner gir nye, store muligheter mener han.

– Denne sykkelen er helt fantastisk, og den er en revolusjon. Her er det ingen rekkeviddebegrensning og du kan ta den enkelt med på tog, buss eller annen kollektivtrafikk, sier han.

– Vil bli en helt ny trend

Leder av Miljøpartiet De Grønne i Stavanger blir nærmest ekstatisk når han hører Erlend prate om denne sykkelen.

Han har lenge vært en sterk pådriver for at folk skal vrake bilen til fordel for sykkelen, og spesielt el-sykkelen.

– Erlend kommer til å lage en helt ny trend, for dette kommer vi til å høre mer om. Vanlige elektriske sykler har kommet som en skikkelig bølge i Europa og bare i fjor solgte de hele 50.000 el-sykler i Sveits.

– Nå er det i ferd med å komme til Norge også. Det at sykkelen kan brettes sammen for å ha den gratis med på toget er en helt ny og kjempeidé, fortsetter han.

Trenden vil i så fall følge en annen utvikling. Nemlig at flere nordmenn har lagt sin elsk på de nyeste el-bilmodellene i Norge .

(artikkelen fortsetter under bildet)

Torfinn Ingeborgrud, elsykkel

Torfinn Ingeborgrud (til høyre) i Miljøpartiet De Grønne håper flere velger å gjøre som Erlend Kristensen

Foto: Morten Wiik Larsen / NRK

Dro til Mallorca med sykkelen

Selv fikk Erlend erfare hvor mye enklere det er å reise med denne sykkelen da han la ut på en rundreise med tog i Europa.

– I 14 dager fartet jeg meg med denne follesykkelen helt ned til sørøstkysten av Mallorca, og det var enkelt å pakke den sammen på toget i Europa. Sykkelen blir så liten etter den er slått sammen at du får den inn i en halvstor koffert, sier Kristensen.

– Hadde ikke dette vært mulig med en vanlig sykkel?

– Nei, det hadde antakeligvis vært umulig. Du får ikke med deg sykkelen på toget.

– Ingen kan nekte deg

Utfordringen for syklister som tar tog har lenge vært at syklistene kan risikere å måtte stå igjen på togperrongen dersom mange skal ha sykkelen om bord samtidig.

Den tiden kan være forbi.

– Ingen kan nekte deg å ha med denne sykkelen på toget som håndbagasje, sier Ingeborgrud, som også synes det burde være gratis å ha med vanlig sykkel på toget.

Nå karakteriserer Erlend Kristensen sykling som en fryd. For nå slipper han å bekymre seg over motvind og motbakker, eller å måtte stå over en togtur.

– Det er selvsagt en god del plasser på tog man kan få med sykkelen. Men jeg har hørt om folk som ikke har fått vært med på nattoget og måtte vente i 2 dager fordi de ikke kunne ha med sykkelen. Nå er det bare å hoppe på og eventuelt slå den sammen inne i toget dersom man akkurat rakk toget.

Flere nyheter fra Rogaland