NRK Meny
Normal

Hyller den norske versjonen av «Friendly»

Anita Skorgan fikk med seg ekteparet Schølds versjon av sangen på NRK ved en tilfeldighet. Nå vurderer hun å bruke den norske teksten selv.

Anita Skorgan synger Karpe Diem i Stjernekamp

BEGEISTRET: Anita Skorgan ble rørt da hun hørte en norsk versjon av «Friendly» framført av to rogalandsartister i dag.

Foto: Julia Naglestad / NRK

– Jeg fikk det med meg på Facebook og der er jeg innom en gang i måneden. Jeg sendte straks en melding der jeg uttrykte min begeistring, sier artist Anita Skorgan.

I NRK Rogalands morgensending sang Aril og Aina Schøld sin versjon av klassikeren «Friendly». Videoen er delt av mange på Facebook, og dukka plutselig opp da Skorgan sjekka Facebook.

– Jeg syns den er helt nydelig, og blir rørt. Det er en helt spesiell følelse å høre sangen vi har laget på en ny måte. Det rører noe spesielt i hjerterøttene, sier artisten.

«Friendly» var en av de store norske hitene på 80-tallet, og ekteparet Teigen/Skorgan var superstjerner. Nå har den fått nytt liv i NRK Rogalands 84/85-serie, der rogalandsartister tolker kjente sanger fra årene 1984 og 1985.

Har bedt om å få teksten

– Jeg syns faktisk denne teksten var enda bedre enn den engelske. Den kom litt dypere, sier hun.

Anita Skorgan og Jahn Teigen

Anita Skorgan og Jahn Teigen var store stjerner på 80-tallet.

Foto: Laurvik, Henrik / SCANPIX

Nå har Anita Skorgan bedt om å få den norske sangteksten, og vurderer å bruke den på scenen selv.

– Det er noen rogalandske vendinger jeg må pønske litt på. Jeg skulle ønske jeg kunne synge på stavangersk, men det kan jeg ikke, sier hun.

– Har du snakka med Jahn Teigen i dag?

– Ja, jeg har det. Han hadde også hørt den, og syns den er kjempefin. Vi var enige om at fiolinen skulle vært litt lenger i bakgrunnen, men det var vel det eneste. Vi er begge veldig begeistret.

Stått på samme scene

Skorgan kjenner ekteparet Schøld, og de har tidligere samarbeida med dem musikalsk. I 2012 var Anita Skorgan gjesteartist på samme scene som Aril og Aina Schøld i Frelsesarmeens julekonsert i Stavanger.

– Dette er fine og flinke folk, så dette er jo bare stas, sier artisten.

Her kan du høre «Friendly» med norsk tekst, framført av Aril og Aina Schøld:

84-85 Tolking av Friendly, Jahn Teigen og Anita Skorgan