Hopp til innhold

Hvor er Mallorcablusen?

Mia Kristiansen fra Stavanger er blitt kjendis på internett etter at hun ble frastjålet blusen sin.

Mia Kristiansen

Mia Kristiansen med skjørtet som matcher blusen. Begge deler er kjøpt på Mallorca.

Foto: Åse Karin Hansen / NRK

Det var i juni tyveriet skjedde som satte sinnet i kok, og fikk Mia Kristiansen til å ringe til NRK Rogaland for å få hjelp. Den fine blusen hun hadde kjøpt på Mallorca var blitt stjålet fra det åpne vinduet på soverommet. Der hadde hun hengt blusen til lufting sammen med pysjamasjakken og morgenkåpen. Bare morgenkåpen var igjen etter at tyvene hadde forsynt seg.

- Jeg hadde vært på badet og pyntet meg. Jeg var bare borte i fem minutter, og så var blusen og pysjamasjakken borte. Jeg lette etter blusen både ute og inne før jeg innså at den var stjålet. Fy fader, jeg ble så forbanna, sier Mia Kristiansen.

Skjørt til lufting i soveromsvinduet

Sånn lå blusen til lufting i soveromsvinduet.

Foto: Åse Karin Hansen / NRK

Hvit og lilla

Flere måneder etter tyveriet har det ikke vært tegn til blusen. Mia Kristiansen er sikker på at hun er den eneste som har en sånn bluse i Rogaland. Hvit, med en lilla rose på venstre side. Nå sitter hun igjen med et matchende skjørt som også er kjøpt på Mallorca.

- Kan tro jeg har fått mye skryt for skjørtet. Til og med barna i gaten sier til meg at - å så fint skjørt du har. Hvor har du kjøpt det? Nå mangler jeg blusen som var veldig fin. Jeg liker så godt å pynte meg. Hadde jeg sett blusen igjen på noen, så hadde jeg slått de rett ihjel - med krykken min!

Tyveriet ble aldri meldt til politiet. Men intervjuet har gått sin seiersgang fra person til person via mail. Det har også Kristiansen fått med seg.

Mia Kristiansen

Mia Kristiansen har ikke noe i mot å bli kjendis

Foto: Åse Karin Hansen / NRK

Helt iorden

- Sønnen min sier til meg: Mor, du er blitt kjendis på Internett. Intervjuet går over hele verden. De snakker om det blant annet på Statoil og Rimibutikken på Mosterøy. Hæ svarte jeg. Men det gjør ikke meg noe. Det er helt greit det.

Om hun noen gang får igjen Mallorcablusen har Kristiansen liten tro på. Men etter tyveriet har hun blitt langt mer forsiktig med å lufte klærne sine.

- Jeg gjør det ikke lenger. Soverommet mitt ligger i første etasje, og nå tør jeg ikke henge ut klærne mine. Det gjorde ikke noe at pysjamasjakken ble stjålet, men det var veldig synd med den fine blusen.