NRK Meny
Normal

Hva koster dette huset?

I kveldens «Solgt» skal eiendomsmeglerne sjekke temperaturen på boligmarkedet i Stavanger.

Trehus i Stavanger

Deltakerne i Solgt skal gjette prisen på dette huset i den gamle trehusbebyggelsen i Stavanger.

Foto: JAN RUNE BERGE TLF:40204727

Stavanger er den byen i Norge der folk bor tettest. Oljehovedstaden har også passert Oslo på pris og har nå de dyreste leilighetene her i landet. I kveld tar "Solgt!" temperaturen på boligmarkedet i Stavanger.

At rogalandsbyen ble hovedsetet for det norske oljeeventyret, har absolutt hatt innvirkning på boligmarkedet i regionen. Stavanger er i dag Norges fjerde største by, men regner man med Sandnes og Sola også, passerer regionen Trondheim og har mer enn 200.000 innbyggere.

Damer mot menn

I kveldens program er det lagt opp til en duell mellom damer og menn. Fra Nordvik & Partners i Oslo stiller Bjørn R. Støylen og Thomas A. Kiligitto. De konkurrerer mot Birgit Grandahl og Monica Krogsmyr fra Grandahl Eigendomsmegling. Og konkurranseinstinktet er som vanlig meget skjerpet hos deltakerne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Deltakerne i Solgt

Deltakerne i Solgt sammen med programleder Frode Søreide i huset i Gamle Stavanger som meglerne skal gjette prisen på.

Foto: NRK

Ville brenne trehusene

Stavanger er en by som er kjent for mye spennende arkitektur, men også rikholdig historie. Det første objektet meglerne får prøve seg på, er en leilighet i det gamle trehusmiljøet i Stavanger.

Etter krigen var det planer om å rive mye av den gamle trehusbebyggelsen, men heldigvis ble planene aldri noe av. I dag er dette en av de best bevarte trehusmiljøene i Norge.

Slaget ved Hafrsfjord

På slutten av 800-talet stod det avgjørende slaget ved Hafrsfjord der Harald Hårfagre fikk samlet Norge til ett rike.

Gamle Stavanger

Hva betyr det idylliske miljøet i Gamle Stavanger for prisen på dette huset?

Foto: JAN RUNE BERGE TLF:40204727

I kveldens "Solgt!" står et nytt slag ved Hafrsfjord. Meglerparene fra Oslo og Sarpsborg kjemper om å tippe pris på et moderne funkishus over fire etasjer med påkostede detaljer i det populære området Søra Bråde.

Egen strandlinje

Finaleobjektet finner vi på Ormøy – en av øyene med fastlandsforbindelse utenfor Stavanger. Dette er et stort hus med egen strandlinje og bryggeområde.

I det som er Norges tetteste by, er egen stor hage ingen selvfølge. Men hvor mye er strandlinjen verdt i Stavanger? Det blir en tøff utfordring for våre meglere.

Om serien:

Representanter fra to meglerhus blir røsket opp fra sine vante territorier og sluppet ned i et ukjent marked.

De rivaliserende firmaene konkurrerer om å gjette prisen på tre forskjellige salgsobjekter."Solgt!" er en underholdende konkurranse basert på den danske seersuksessen "Hammerslag". Serien har gått på DR i hele 17 sesonger og er stadig et av kanalens mest sette programmer.

NRK1 onsdag 1. desember kl 19.45 Solgt!
Norges tetteste by