Hva er det mest populære navnet?

Riktig navn på babyen er viktig. I 2007 var det bibelske navn som var mest populært. Men klarte de bibelske navnene seg gjennom 2008? Eller ble de skiftet ut med Ola og Kari?

Emma Tallulah døpes
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Sara og Mathias toppet statistikken i 2007. Trenden var da korte jentenavn med a- eller ah endinger og bibelske guttenavn.

Daniel på topp

I Rogaland holder den bibelske trenden seg i 2008 når det gjelder guttenavn.

53 foreldre i Rogaland har kalt barnet sitt for Daniel (1,7 %) tett fulgt av Thomas på andreplass med 51 guttebarn (1,6%).

Guttenavnet Daniel kommer fra det hebraiske navnet Daniyel som betyr Gud er min dommer.

Thomas er ikke lenger særlig polulært ellers i landet, men i Rogaland holder det fortsatt stand. Navnet er en gresk form av det arameiske navnet Te'oma som betyr tvilling.

Etter Daniel og Thomas følger; Filip, Markus, Mathias, Lucas, Emil, Benjamin, Alexander og Magnus.

Lucas i resten av landet

Lucas/Lukas overtok navnetoppen i resten av landet i 2008. Trenden med bibelske guttenavn og jentenavn som slutter på a, holder seg.

Mohammad i Oslo

I Oslo er Mohammad som er det desidert mest brukte guttenavnet.

Linnea topper på landsbasis

På jentefronten er det Linnea som troner på topp av popularitetslisten. I 2007 lå Linnea på 12. plass. Navnet Linnea kommer fra Sverige og er knyttet til blomsten ”linnea”, som er kalt opp etter den svenske botanikeren Carl von Linné. Linnea har vært svært populært i Sverige i en stund, med 5. plass i 2002 som topp.

Listen over de mest populære jentenavnene endret seg lite. Emma er nummer to, og forrige års toppnavn, Sara, er nummer tre. Navnet Leah har hoppet opp fem plasser og ligger nå på 9. plass.

Også i Rogaland

Rogaland følger trenden i resten av landet med Linnea på topp av jentenavn.

Deretter følger: Ida, Thea, Emma, Sofie, Sara, Hannah, Amalie, Vilde og Ingvild.

Det mest populære navnet i Norge er Anne. Det var på topp i 40 år - fra 1940 til 1981 untatt ett par år da Monika og Linda snek seg inn på førsteplassen.

Jan holdt seg mest populært i 33 år, fra 1940 til 1973.