Pia Myrvold vil ha med publikum i kunsten

For å ta del i Pia Myrvolds nye utstilling «Art Avatar» må du lage din egen kunst-avatar, som følger med deg inn i kunsten.

For å ta del i Pia Myrvolds nye utstilling «Art Avatar» må du lage din egen kunst-avatar, som følger med deg inn i kunsten.

VIDEO: Pia Myrvold vil vise publikum kunsten slik hun ser den i sin nye utstilling.

– I over 20 år har jeg tenkt på hvordan publikum kan se mer av det jeg ser som kunster. Jeg vil gi dem verktøy der de kan involvere seg og komme lenger inn i min verden, sier Pia Myrvold.

Og for å gjøre det må du sette seg foran en PC og lage en digital skulptur eller avatar av deg selv. 28. november åpner hennes nye utstilling «Art Avatar» på prestisjetunge Centre Pompidou i Paris. Hun går inn som en del av museet strategi for å nå fremtidens kunstpublikum.

Din egen kunstavatar

– Her kan man sitte og lage sin egen avatar. Det skal ikke ligne på deg, men være en skulptur som er din kunstavatar. Når du kommer inn på utstillingen vil et sensorbasert software gjenkjenne ansiktet ditt og huske avataren du har laget, sier hun.

Og så følger kunstavataren deg gjennom hele den 300 kvadratmeter store utstillingen.

– Da vil det være et speilbilde av hele salen som er laget som en virtuell kopi, og når du går foran der ser du at din egen avatar går der du går. Du får en speiling av både den virtuelle og virkelige verden. Hvis du har laget en avatar er det deg i samarbeid med meg, sier hun.

Crowdfunding

Men kompliserte elektroniske datautstillinger koster, og derfor har Pia Myrvold og Art Club startet en crowdfunding, et spleiselag som publikum kan være med på.

De som ønsker å bidra kan kjøpe en reise til en lukket vernissasje i Paris, og får samtidig med en signert bok og et trykk.