Hun er konserthusets nye styreleder

Tora Aasland går av som fylkesmann, og overtar som styreleder for Stavanger konserthus. I dag ble hele styret skiftet ut.

Tora Aasland

Tora Aasland overtar lederstolen i styret til Stavanger konserthus.

Foto: Anett Johansen Espeland / NRK

Hele styret for Konserthuset i Stavanger blir nå skiftet ut. Avtroppende fylkesmann Tora Aasland overtar som styreleder og ny nestleder blir administrerende direktør i Skagenfondene, Harald Espedal.

Blant de nye styremedlemmene er Tom Remlov, øverste sjef i Den norske Opera og Ballett.

– Jeg er svært fornøyd med det nye styret. Større faglig tyngde og mer avstand til eierne er en fordel, sier direktør Per-Harald Nilsson.

– Kompetanse på kultur, næring og samfunn

De øvrige styremedlemmene er Anne-Kathrine Bergh, student og bystyrerepresentant for Høyre i Stavanger, Kari Nordtun Nessa, advokat og bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet i Stavanger, samt Ulf Rosenberg, kommunikasjonssjef i GDF Suez Norge, også kjent som tidligere journalist og jazz-anmelder i Stavanger Aftenblad, og med lang fartstid i toppen av norsk korpsbevegelse. I tillegg har de ansatte valgt scenemester Vidar Dale som sin representant.

Stavanger Konserthus

Stavanger konserthus fikk nytt styre i dag.

Foto: Ellingsen, Tommy / NTB scanpix

Leder i representantskapet, varaordfører Bjørg Tysdal Moe (KrF), sier styret har en samlet kompetanse på kultur, næringsliv og samfunnsutvikling, som er nødvendig i fasen konserthuset nå går inn i.

– Det forrige styrets oppgave var å bygge konserthuset, og skaffe finansering til byggingen. Nå går huset inn i en ordinær driftsfase som det nye styret er egnet for å ivareta, sier Tysdal Moe.

Overtar etter Sagen Helgø

Det nye styret overtar i slutten av oktober.

– Det gamle styret har jobbet på overtid, og det var på høy tid med utskifting i den fasen konserthuset går inn i, sier Tysdal Moe.

Aasland har sin siste arbeidsdag som fylkesmann 31. oktober, og ser fram til å ta til med den nye jobben.

– Hun overtar som styreleder etter ordfører Christine Sagen Helgø (H), og det er nå naturlig at Sagen Helgø overtar som leder for representantskapet, sier Tysdal Moe.