Hopp til innhold

Høyre mener fylket kan få unge ut i jobb

Tidligere fylkesordfører, Janne Johnsen vil bruke Rogaland fylkeskommune sitt overskudd fra i fjor for å hjelpe unge uten utdanning tilbake i jobb.

Arbeidsledighet

Høyre vil bruke av fjorårets overskudd i Rogaland fylkeskommune til å få unge ledige tilbake i jobb.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– De unge uten bevis på at de kan noe, slik som et eksamensbevis eller fullført kursbevis, er kanskje de vanskeligste å få ut i jobb, sier Johnsen.

Janne Johnsen, opposisjonspolitiker i Høyre i fylket, mener at det ikke finnes noen snarvei tilbake til arbeidslivet for de unge arbeidsløse i fylket.

Derfor vil hun bruke av fylkeskommunens overskudd fra 2015 på 150 millioner kroner for å hjelpe denne gruppen tilbake til jobb.

Janne Johnsen

Tidligere fylkesordfører, nå Høyre-politiker Janne Johnsen mener fylkeskommunens innsats for de unge ledige ikke er god nok.

Foto: Odd Rune Kyllingstad

– Det går for sent

I Rogaland finnes det omtrent 2000 personer uten eksamens- eller kursbevis. Størsteparten av dem er menn, og hele 40 % av disse har ikke fullført videregående skole.

– Disse ligger mitt hjerte veldig nært, så jeg er enormt opptatt av at vi må gjøre det vi kan for å få dem ut i arbeid, fortsetter Johnsen.

Hun mener at det går for sent, slik flertallet med KrF, Ap, Venstre og Senterpartiet gjør det i dag.

– Fylkeskommunen har ansvaret for voksenopplæring, og disse er en del av dette. Da mener jeg at fylkeskommunen må bruke penger på å få dem ut av den situasjonen de er i, og kvalifisere dem til jobb, sier Johnsen.

Ekstra klasser

Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal fra KrF mener at de arbeider så fort som råd er.

Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal

Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal viser til ekstraklasser og at flere får videregående opplæring gjennom voksenopplæringstilbudet i fylket.

Foto: Erik Waage / NRK

– Det er opprettet seks ekstra klasser i forhold til dem som ikke har en læreplass etter avsluttet læretid, fra høsten av. Og, ellers så er det flere som får videregående opplæring gjennom voksenopplæringstilbudet i fylket, sier Tengesdal.

Janne Johnsen mener dette ikke er nok.

– Det kan godt hende at det skjer noe, men i så fall er det ukjent for de fleste, og inkludert for NAV. Det nytter ikke å snakke, vi må begynne å gjøre noe, og da må det settes i gang kurs. Det koster penger, og derfor må vi sette av ekstra penger til det, sier Johnsen.