NRK Meny
Normal

– Vi har veldig mange gode folk i våre rekker

Haugesund Høyre må finne en ny ordførerkandidat etter at Petter Steen i går varslet at han ikke stiller til gjenvalg ved neste års kommunevalg.

Jarle Utne Reitan

Gruppeleder i Haugesund Høyre, Jarle Utne Reitan, mener partiet har flere gode kandidater som kan overta ordførervervet etter Petter Steen.

Foto: Thomas Halleland / NRK

– Jeg synes det er trist at ordføreren velger å ikke ta gjenvalg. Petter Steen har betydd enormt mye for Haugesund, og enormt mye for Haugesund Høyre.

Det sier gruppeleder i Haugesund Høyre, Jarle Utne Reitan. Etter at Petter Steen i går varslet at han ikke stiller til gjenvalg ved neste års kommunevalg, må partiet finne en ny kandidat.

Petter Steen går av

Petter Steen fortalte på en pressekonferanse onsdag at han går av som ordfører i Haugesund etter valget i 2015.

Foto: Rosa Iren Villalobos / NRK

– Det tror jeg ikke nominasjonskomiteen hadde sett for seg

Gruppelederen mener det ikke skal mangle kandidater når nominasjonskomiteen går i gang med arbeidet.

– Det betyr at arbeidet med nominasjonen foran neste års kommunevalg blir mer omfattende. Vi må finne en ny ordførerkandidat, og det tror jeg ikke nominasjonskomiteen hadde sett for seg.

Hvem som skal bli den nye kandidaten vil ikke Utne Reitan si noen ting om.

– Jeg skal ikke spekulere i noen navn. Dette overlater jeg til nominasjonskomiteen. Jeg håper og tror at vi får en rydig og god nominasjonsprosess. Vi har veldig mange gode folk i våre rekker, sier Utne Reitan.

Gruppelederen sier at han ikke selv er kandidat til ordførervervet.

– Jeg ser ikke bort fra at de klarer å hoste opp noen

– Det er en veldig krevende jobb. Så har vi hatt noen utfordringer med økonomien, som selvfølgelig har slitt veldig, ikke bare på Steen, men på mange. Jeg forstår veldig godt avgjørelsen.

Sven Olsen

Sven Olsen som er varaordfører fra Fremskrittspartiet, tror det blir tøft for den som skal overta ordførervervet etter Petter Steen.

Foto: Thomas Halleland / NRK

Slik kommenterer Sven Olsen som er varaordfører fra Fremskrittspartiet, avgangen til Petter Steen. Han tror Høyre ikke skal få store problemer med å finne en ny ordførerkandidat.

– Det er et stort parti med mange flinke folk. Jeg ser ikke bort fra at de klarer å hoste opp noen, ler Olsen.

Han tror likevel ikke det blir lett å være Petter Steens arvtager.

– Han har vært populær, veldig inkluderende. Det som kan sies om Petter Steen, er at han vært veldig opptatt av å få bredest mulige politiske vedtak. Vi var alltid enige og havnet på omforente løsninger, og grunnen til det er Petter Steen jr, sier Olsen.