NRK Meny
Normal

Sykepleiere får opptil 60 000 ekstra

Stavanger tar opp kampen om sykepleiere med nabokommunene.

Jordbær og champagne på Haugåstunet sykehjem

Sykepleiere som flytter til Stavanger for å jobbe på sykehjem får etableringstilkudd. Bildet er fra Haugåstunet sykehjem.

Foto: Mathias Oppedal

Stavanger kommune tar i bruk kraftige lønnsøkninger for å være konkurransedyktige i kampen om sykepleiere.

Det fører til lønnsøkninger fra 27 000 kroner til 61 000 kroner for sykepleiere med minst seksten års ansennitet.

I en melding på kommunens hjemmeside heter det at tillegge kommer fordi det generelt er vanskelig å rekruttere sykepleiere til institusjoner og hjemmebaserte tjenester i Stavanger.

Flere rogalandskommuner, blant andre Klepp og Time, har de siste årene brukt lønnsøkninger for å skaffe sykepleiere til kommunen.

Etableringstilskudd

Kommunen gir også etableringstilskudd og oppjustering av lønn til sykepleiere som flytter til Stavanger for å jobbe på sykehjem. Etableringstilskuddene er på 40 000 kroner mot en bindingstid på ett år.

– Ordningen med etableringstilskudd vil i første omgang blir brukt kun til åpningen av de 35 sengeplassene til Bergåstjern fordi vi her har en spesiell rekrutteringsutfordring, sier direktør personal og organisasjon Olve Molvik i Stavanger kommune.

– De står i kø

Kirsten Harstad, som er hovedtillitsvalgt for sykepleierne i Stavanger, var med på drøftingsmøtet med kommunen i forrige uke.

– Vi er veldig glad for og tilfreds med at kommunen nå tar ansvar og ser på tiltak som er en god start når det gjelder å rekruttere og beholde sykepleierkompetanse i kommunen, sier hun til NRK.

I denne omgangen har kommunen sett det akutte behovet for å styrke sykehjem og hjemmebaserte tjenester.

– De måtte harmonisere sitt lønnsnivå med nabokommunene. Det har de nå gjort med dette løftet. Det betyr at vi nå har løftet dem med høyest ansiennitet, men det er slett ikke slutt med det. Vi skal ha lokale forhandlinger til høsten. Da skal vi ta alle gruppene, bestillere, legevakt, helsesøstre og ledere. De står i kø, for sykepleiere, det trenger vi i Stavanger kommune, sier Harstad.