Hotelldirektøren jobber døgnet rundt

Fellesforbundet tok ut ytterligere 50 hotell- og restaurantansatte i streik i på 17. mai. Etter tre uker, er det lite som tyder på en løsning i konflikten.

Travel dag for hotelldirektør Reidar Westre

Travle dager for hotelldirektør Reidar Westre ved Scandic Maritim i Haugesund under streiken.

Foto: Thomas Halleland / NRK

Et av hotellene som er rammet av streiken, er Scandic Maritim hotell i Haugesund. Der gikk hotelldirektør Reidar Westre rett fra nattevakt, til å være altmuligmann på nasjonaldagen

–Det er seks ganger så travelt som det pleier å være, for vi er en sjettedel av mannskapet vi normalt ville vært med nesten 1200 gjester til frokost og lunsj. Vi har planlagt godt, så det har gått fint, sier Westre.

Streikevakter utenfor Scandic Maritim i Haugesund

I dag var streikevaktene på plass utenfor hotell Scandic Maritim.

Foto: Thomas Halleland / NRK

For på utsiden av hotellet står noen av de ansatte streikevakt, i en streik som har vart i over tre uker. Og som i dag ble trappet opp med 50 nye streikende.

I tillegg til Radisson Blue-hotellet i Haugesund, er det tatt ut streikende i Vollan Gjestestue i Nordkjosbotn i Troms, Sunndalsøra Hotell i Møre og Romsdal, Peppes Pizza på hovedflyplassen på Gardermoen.

Ikke streikevakter

Men ikke alle steder er det streikevakter utenfor. På et annet hotell i Haugesund var det ingen streikevakter å se. På Gardermoen var utstyret på plass, men streikevaktene mangla også der.

Vidar Grønli

Vidar Grønli er kommunikasjonsansvarlig i Fellesforbundet.

Foto: Fellesforbundet

– Det er fordi vi har sagt at i dag må vi lempe litt på streikevaktene, i dag skal vi også feire nasjonaldagen det er viktig, sier kommunikasjonsansvarlig Vidar Grønli i Fellesforbundet.

–Er noe av grunnen til at de får fri i dag, at de skal orke å stå lenger i en streik som har vart ganske lenge?

–For å si det slik, det er en liten inspirasjon, sier Grønli.

Ingen kontakt mellom partene

NHO reiseliv og Fellesforbundet sier at det ikke er kontakt mellom dem. I mellomtiden kjenner hotelldirektøren i Haugesund streiken på kroppen.

–Vi har kjent det på kroppen at vi har mistet ganske mange millioner i omsetning. Det er galgenhumor, vi er så trøtte at vi ler av den minste ting, avslutter Westre.

Flere nyheter fra Rogaland