NRK Meny
Normal

Hotell evakuert etter at mann utløste brannalarm

En 50-åring sitter nå i arresten etter at et helt hotell blei evakuert som følge av en falsk brannalarm i Stavanger natt til torsdag.

Vått sengetøy og tepper på fortau utenfor Comfort Hotel Square

Vått sengetøy og tepper på fortau utenfor Comfort Hotel Square i Stavanger. Hele hotellet blei evakuert klokka 02.45 natt til torsdag, etter at brannalarmen og sprinkleranlegget blei utløst.

Foto: Anders Fehn / NRK

Etter å ha fått gjentatte oppringinger fra den 50 år gamle mannen natt til torsdag, måtte politiet til slutt rykke ut til hotellet da brannalarmen blei utløst på Comfort Hotel Square i Stavanger klokka 02.45.

– Det var ingen tegn til at det har vært brann på mannens hotellrom, sier direktør ved hotellet, Jeanette Morana Landaas, til NRK torsdag morgen.

Comfort Hotel Square i Løkkeveien i Stavanger

Comfort Hotel Square i Løkkeveien i Stavanger.

Foto: Anders Fehn / NRK

Saken endte med at hele hotellet – med om lag 180 gjester – blei evakuert, og sprinkleranlegget utløst. Mannen sitter nå i arresten.

– Sannsynligvis blei dette gjort for å få politiet til stedet, men dette vil nok komme fram i avhør, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt i Stavanger, Brit Randulff.

Sprinkleranlegget utløst

Telefonene fra mannen kom tidligere samme natt.

– Han ville ha politiet til stedet, men det var ingen grunn til å ringe oss på 112. Det fikk han beskjed om, flere ganger, sier Randulff.

Laster Twitter-innhold

Ifølge operasjonslederen utløste mannen til slutt brannalarmen da politiet ikke kom. Dette førte altså til sprinkleranlegget på mannens rom blei satt i gang.

Politiet kom til stedet klokka 02.47.

– Da var det ingen tegn til verken brann eller røyk. Alle gjestene var ute av hotellet, sier hun, og presiserer at brannalarmen gjorde at politiet var tvunget til å rykke ut.

Skal avhøres torsdag

Mannen har ikke gitt noen meningsfylt forklaring på hvorfor ha utløste brannalarmen, men det vil han få god anledning til i et politiavhør seinere torsdag. Randulff kjenner ikke til om det blei materielle skader på hotellet som følge av at sprinkleranlegget blei utløst.

Jeanette Morana Landaas

Jeanett Morana Landaas, direktør ved Comfort Hotel Square i Stavanger.

Foto: Anders Fehn / NRK

Ved 07-tida torsdag opplyser hotelldirektør Landaas at sprinkleranlegget kun blei utløst på det rommet mannen bodde på. Hun blei kontakta av en av de ansatte da brannalarmen gikk.

– Vi tar alle brannalarmer som en reell brann. Cirka 40 minutter etter evakueringa var gjestene tilbake på romma, og alt under kontroll, sier hun, og legger til at de ansatte ikke fikk noe forvarsel om kontakten mellom gjesten og politiet – før alarmen blei utløst.

– Ut fra det resepsjonisten sier, oppdaga vi ingenting med gjesten før alarmen blei utløst, sier hun.

Brannalarm og sprinkleranlegg på Comfort Hotel Square i Stavanger

Brannalarm, sprinklerhode og nødutgang-skilt på Comfort Hotel Square i Stavanger.

Foto: Anders Fehn / NRK