Normal

Konserthuset skal fylles av Beatles-musikk

Teaterkonserten «Come Together» basert på Beatles inntar Stavanger konserthus i høst.

Come Together

BEATLES: «Come Together» er høstens storsatsning fra Stavanger konserthus.

Foto: Arild Eskeland / NRK

Stavanger konserthus slapp høstens store prosjekt under en pressekonferanse i formiddag.

Det er teaterkonsert «Come Together», laget av Cerderholm og Hellemann-brødrene som gjorde Mozart og Beethoven som kommer til Stavanger konserthus.

Rockekonserten er basert på musikk av Lennon & McCartney, og er sett av mer enn 160.000 i København, Amsterdam og akkurat nå i Uppsala.

Premiere 13. oktober

Per Harald Nilsson

Konserthusdirektør Per Harald Nilsson.

Foto: NRK

– Det har etterhvert blitt en tradisjon med teaterkonserter. Det begynte med Mozart, fortsatte med Beethoven på Rogaland teater og fortsetter med «Come Together» høsten 2014. Stavangerpublikumet har blitt glade i denne teaterformen, så vi er veldig glade for å samarbeide med Cederholm om «Come Together». Vi er sikre på at veldig mange kommer for å se denne forestillingen, sa konserthusdirektør Per Harald Nilsson under pressekonferansen.

Norgespremieren blir i Stavanger konserthus den 13. oktober.

– Sangene som for første gang

Nikolaj Cederholm

Regissør Nikolaj Cederholm.

Foto: NRK

– Det er kjekt at Stavanger har blitt vårt annet hjem. Vi har vært her to ganger og kommer igjen en tredje. «Come Together» er en teaterkonsert som er laget før Mozart og Beethoven. Beatles har laget musikk vi alle kjenner og som de fleste ikke ser for seg på teateret, sa regissør Nikolaj Cederholm under presentasjonen.

– Vi tenker tilbake på Beatles storhetstid og ser på hva musikken betyr i dag. Mange av sangene endrer betydning når vi tolker dem i dagens kontekst. Mange av sangene har vi hørt alt for mange ganger, men når vi tolker sangene igjen vil dere få den behagelige opplevelsen av å lytte til dem som for første gang, sa han.

– Det finnes også unge mennesker under 20 som ikke kjenner Beatles. De får en inngang til Beatles. Dette er en familieforestilling. Besteforeldregenerasjonen tar med seg barnebarna og generasjonene møtes. Det er deilig å kunne spille for alle, sa han.

Cederholm varslet også at de vil la publikum ta bilder og filme under forestillingen.

– De fleste teatre forbyr fotografering og filming, men det vil ikke vi. Når publikum for lov å spre bilde og video når det flere og vi får se hva publikum synes om forestillingen med en eneste gang, sa han.