NRK Meny
Normal

Vikinghordene har vært på besøk på Bryne

Mørkeblå Vikingsupportere har vært på Bryne stadion for å fyre opp stemningen før kveldens lokaloppgjør i cupen.

I kveld klokken er det duket for Viking - Bryne på Viking stadion.
Nord-Jæren og Jæren møtes i tredje runde. Kun en av dem skal videre.

I 2001 møttes Viking og Bryne i en cupfinale som endte i mørkeblå feiring. Siden har Bryne to ganger tatt revansje, og spilt Viking ut av norgesmesterskapet.

På vei til tredje runde har Bryne slått ut Kopervik og Vindbjart. Viking har vunnet mot Vidar og Vaulen.

Store og lillebror i Sør-Rogaland er klare til kamp. Det er også supporterne. Vikingfans har i løpet av natten vært på Bryne og «pyntet» med litt mørkeblått.

– Alltid spesielt å møte Bryne

Kjell Jonevret

Vikingtrener Kjell Jonevret.

Foto: Bjerkmann, Steinar Johan / NTB scanpix

– Spillerne er sugne på å komme videre i cupen. Et tap mot Bryne hadde ødelagt en del av de positive følelsene som er i troppen nå etter en fantastisk mai, sier Vikingtrener Kjell Jonevret.

Han vil videre, og krone den gode vårsesonen med en seier mot den jærske rivalen.

– Jeg er sikker på at det blir en jevn og tøff kamp. Vi skal vinne, men hvor lang tid det tar og hvordan det arter er jeg ikke sikker på, sier han.

Vikingspillerne er enda sikrere enn treneren sin.

– Det kommer til å gå Viking sin vei. Vi må bare gjøre det vi har gjort i de forrige kampene, så kommer vi til å vinne, sier Vikingspiller Andre Danielsen.

– Viking skal videre i cupen. Det er alltid spesielt å møte Bryne. Både vi og de er alltid litt ekstra gira før slike kamper, sier Yann-Erik de Lanlay.

Bryne-trenar Gaute Larsen

Brynetrener Gaute Larsen.

Foto: Øystein Otterdal / NRK

– Cup er cup

– Det blir spennende. Det blir en fantastisk kamp, og vi gleder oss veldig. Viking har gjort det veldig godt i vårsesongen og er et solid lag. Vi har ikke gjort det så verst i heller og skal jobbe knallhardt for å klare å slå dem ut av cupen, sier Brynetrener gaute Larsen.

Hva blir resultatet?

– Det blir ekstraomganger og vi avgjør i andre ekstraomgang. Det blir 2-1 til Bryne.

– Jeg er optimist. Det har skjedd større undre i fotballverden enn at Bryne slår Viking. Cup er cup og ballen er rund. Alt kan skje på Viking stadion, sier Larsen.