NRK Meny
Normal

– Kunne ha gått enda bedre

Alexander Kristoff irriterer seg litt over seirene som glapp, men sier Tour de France gikk over all forventning. Nå venter avkobling på hytta med familien.

Alexander Kristoff irriterer seg litt over seirene som glapp, men sier Tour de France gikk over all forventning. Nå venter avkobling på hytta med familien.

VIDEO: Etter Tour de France-suksessen er nå Alexander Kristoff hjemme i Stavanger hos sønnen Leo (3). Foto: Mathias Oppedal/NRK.

Leo Kristoff

Tre år gamle Leo Kristoff med blomster til pappa.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Norske flagg, blomster og fans i sykkelbukser hadde møtt opp på Stavanger lufthavn Sola for å ønske landets store sykkelstjerne velkommen hjem i formiddag.

Venner, familie og sønnen Leo (3), som hadde lært seg å si «merci beaucoup» for anledningen, ventet spent da skyvedørene gikk opp og Storhaugekspressen kom ut.

Leo løp mot pappa Kristoff og kastet seg i armene hans. Harald Karlbom fra Norges Cykleforbund overrakte nasjonalfargede blomster og takket helten for innsatsen og et stort pressekorps ventet.

– Over all forventning

– Det er utrolig deilig å komme hjem. Jeg har vært lenge borte og savnet familien, sier Kristoff.

Han er med rette storfornøyd med innsatsen i verdens største sykkelritt. 17. juli ble han den femte nordmannen som vinner en Tour de France-etappe. Og kun tre dager etterpå gjorde han det igjen, og tok sin andre etappeseier. I går var han noen få centimeter fra å vinne på selveste Champs-Élysées.

– Tour de France har gått veldig bra og over all forventning. Det kunne ha gått enda bedre og. Jeg var veldig nær mange ganger, men jeg kunne ikke forvente mer. Det var nesten i går og jeg skulle gjerne hatt den, men Kittel hadde et lite gir ekstra på slutten, sier han.

kristoff

Alexander Kristoff reiste hjem med to etappeseire i bagasjen.

Foto: Peter Dejong / Ap

Ferie på hytta

Nå venter nesten en hel ukes ferie på hytta sammen med familien.

– Jeg ser virkelig fram til å slappe litt av og spise noe annet enn pasta og ris på hytta, sier han.

Maren Kommedal

Kristoffs samboer Maren Kommedal.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

– Det er kjempegodt å få han hjem igjen og blir flott å være en familie igjen. Nå skal vi hjem og lage gode middager. Han trenger litt mer fett på kroppen, sier samboer Maren Kommedal.

– Mindre støl enn i fjor

For ferien varer helt til fredag da han skal til Sandefjord Sykkelfestival. Deretter venter Arctic Race.

Men det blir ikke spesielt hardt å ta fatt på nye løp, ifølge Kristoff.

– Det går greit egentlig. Beina er mye bedre i år enn i fjor. Da var jeg veldig støl etter touren, sier han.

Kristoff venter spent på neste tilbud fra sitt russiske lag Katjusja.

– Det virker som om de jobber for ekstra ryttere og hjelp, men de vet jo ikke enda hvordan det blir med sponsorer de neste årene. Vi får se hva som skjer i løpet av høsten, sier han.

Harald Karlbom

Harald Karlbom fra Norges Cykleforbund ga blomster til Kristoff.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

Inspirerer Sykkel-Norge

Når Kristoff har treningsferie hjemme blir det som regel et par sykkelturer med lokale syklister. For det, og for inspirasjonen, skylder sykkelmiljøet han en stor takk og minst en blomsterbukett, mener Harald Karlbom, i Norges Cykleforbund, som møtte opp på flyplassen i dag.

– Han har gjort en kjempeinnsats for regionen, Norge og sykkelmiljøet, sier han.

– Han har vist oss at det går an å bli stor på sykkel selv om du kommer fra lille Norge. Dette vil inspirere alle syklister i landet uansett gren. Det er flere og flere som tar sykkelen som idrett og det vil bare bli mer av det senere, sier Karlbom.