Hopp til innhold

Bryter med NST-gruppen

Etter flere beskyldninger om sosial dumping, avslutter bedriften HighComp på Bokn sin kontrakt med bemanningsselskapet NST-gruppen.

NST-gruppen

HighComp avslutter kontrakten med NST-gruppen.

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

– Vi har fått en betydelig negativ mediedekning som følge av inspeksjonen ved vår bedrift, og har derfor valgt å si opp kontrakten med NST, sier Pål Eide, daglig leder ved HighComp AS på Bokn.

Bedriften avslutter kontrakten med bemanningsselskapet NST-gruppen umiddelbart for å unngå tap av omdømme, skriver selskapet i en pressemelding.

Måtte bedre boforhold

NRK fortalte forrige måned om uverdige boforhold for litauiske arbeidere ved bedriften, som var leid inn gjennom NST-gruppen. NST fikk pålegg om å bedre forholdene til åtte menn, som delte tre soverom og én dusj i kjelleren.

En av litauerne fortalte også at han tjener 36 kroner i timen.

– Tilsynet ga ingen pålegg mot HighComp, men noen varsel om pålegg mot vår underleverandør. Ingenting er konkludert ennå, men presset har vært belastende for oss, sier Eide.

Vil ansette faste arbeidere

Fagforeningen Industri Energi (IE) mener arbeidernes lønn er nede i 14 kroner i timen, og Landsorganisasjonen i Norge (LO) og Fellesforbundet varslet i forrige uke en nasjonal boikott av NST-gruppen.

– Vi har mottatt pressemeldingen fra HighComp, og tar den til etterretning. De konstaterer at NST ikke har gjort noe ulovlig, men vi synes de formulerer seg uheldig, sier administrerende direktør i NST-gruppen, Jan Thorstensen.

HighComp vil nå ansette faste arbeidere med norsk tarifflønn.

– Dette betyr at vår fleksibilitet til å bemanne og nedbemanne blir svekket, og det offentlige må derfor ta utgiften i form av permitteringer i urolige tider, sier Eide.

Flere nyheter fra Rogaland