NRK Meny
Normal

Hett leiemarked

Det er kamp om utleieleiligheter i Stavanger. Leietakere overbyr hverandre for å få en leilighet.

Studentsamskipnadens leiligheter
Foto: Jon Are Nilsen / NRK

Leiemarkedet i Stavanger har tatt helt av de siste årene. Bedrifter som trenger tak over hodet til innleide arbeidsfolk støvsuger markedet for utleieleiligheter.

Studentene taper

På Finn.no er det bare 63 ledige leiligheter i Stavanger. I Bergen er det 201 og i Trondheim 258 ledige leiligheter. Et næringsliv på en heftig opptur støvsuger markedet for de beste leilighetene til sine innleide folk. Taperne blir studenter og privatpersoner som ikke har råd til en husleie på mellom 15 og 20 000 i måneden elller som ikke får leilighet gjennom jobben.

Stor mangel på utleieleiligheter gjør at utleiere mottar flere hundre henvendelser på en annonse. Det forteller utleier Thomas Prestgård.

3000 så annonsen

Prestgård har sjekket hvor mange som har vært inne på annonsen hans og funnet ut at det er rundt 3000 personer.  Han har fått nærmere 200 henvendelser bare på to og en halv uke.  

I Studentsamskipnadens boligavdeling anbefaler de studentene å søke om studentbolig før de får svar på om de har kommet inn på Universitetet. Det sier daglig leder Øyvind Lorentzen.

- Vi har satt 1. juni som frist for å søke bolig til høsten. Det er nesten to måneder før de får vite om de i det hele tatt kommer inn i Stavanger, sier Lorentzen.

Mangel på utleieleiligheter gjør at leietagere overbyr hverandre på husleien, men Thomas Prestegård vil ikke la seg friste av mer penger.

- Nei, det viktigste er å få inn skikkelige folk.  Jeg kunne også gått ned i pris for å få de rette folkene, sier han.