Normal

Hergeirsson ser mot fire nye år

Thorir Hergeirsson er motivert for fire nye år som trener for kvinnelandslaget i håndball, men det blir ingen avklaring i trenerspørsmålet før sommeren.

Thorir Hergeirsson

VIL HA FIRE NYE: – Kontinuitet er en viktig suksessfaktor i norsk kvinnehåndball, sier Heirgeirsson. Han er motivert for fire nye år på trenerbenken.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Thorir Hergeirsson, som har trent kvinnelandslaget i håndball siden 2009, ønsker å fortsette som trener fram til 2020. Det sier han til NRK i dag.

Det er en krevende jobb, og du trenger å ville det, og glede deg til utfordringene. Og det kjenner jeg at jeg gjør.

Thorir Hergeirsson

Islendingen, som bor på Klepp i Rogaland, er nå i forhandlinger med Håndballforbundet om å forlenge kontrakten. Han har vært i dialog forbundet siden EM i desember. At det har tatt tid, forklarer han med at han ville vente til det nye styret kom på plass i mai.

Thorir
Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg er ydmyk

Trenere, som var nominert som årets trener før idrettsgallaen tidligere i år, ønsker det han kaller en «god prosess» før han tar den endelige beslutninga.

– Det er ikke bare å hoppe inn i et slik arbeid uten å tenke gjennom hva en gjør, sier han.

Å ha organisasjonen bak seg, et godt trenerteam i ryggen og støtte hjemmefra er vesentlig for islendingen.

– Jeg er ydmyk, og klar på at det må være et ønske fra norsk håndball om at jeg skal fortsette å lede laget. Trenerteamet vi har nå, med Mia (Hermansson Högdahl) og Mats (Olsson) betyr mye for meg. Og så er det også slik at du skal ha aksept, forståelse og oppslutning på hjemmebane, sier han.

Tror kontinuitet ligger bak suksess

Da Hergeirsson overtok etter Marit Breivik i 2009, hadde hun trent laget i 15 år. Han har til nå trent det i seks. Ti hvis han tar fire år til. Islendingen har ikke per nå som mål å bli like lenge, men mener kontinuitet er mye av forklaringa bak kvinnelandslagets gode resultater.

Thorir
Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Det er en viktig suksessfaktor i norsk kvinnehåndball. På 30 år er jeg den tredje hovedtreneren. Kontinuitet er – udiskutabelt – en viktig forutsetning for å få resultater i lagidrett, enten det gjelder ledelse eller spillegruppe, sier han.

Er motivert

Hergeirsson tror at han får tatt den nødvendige runden med styret over sommeren, og at det blir en avklaring på trenerspørsmålet ganske raskt etter det.

– Du er ikke i en sånn jobb uten å være sterkt indre motivert. Det er en krevende jobb, og du trenger å ville det, og glede deg til utfordringene. Og det kjenner jeg at jeg gjør, sier han.