NRK Meny
Normal

Her synger Maria (14) og Malin (14) 250 meter under havoverflaten

14-åringene Maria Pettersen og Malin Gilje Langevatn startet dagen med å opptre i Ryfylketunnelen – og satte trolig rekord.

250 meter under havet, rett under Sør-Hidle, holdt to unge solister konsert i dag.

Maria Pettersen og Malin Gilje Langevatn sang langt under havoverflaten i dag i forbindelse med et arrangement i regi av vegvesenet.

Artisten Katie Melua hadde riktignok konsert på oljeplattformen Troll i 2006, 303 meter under havet. Men noe lignende har ikke blitt gjort så dypt i en tunnel før. Inntil torsdag morgen. Dermed satte de to unge solistene fra Stavanger kulturskole trolig rekord.

– Vi er de yngste barna som har sunget så langt nede i en tunnel. Det er veldig kult, sier Maria Pettersen.

Sammen med Malin Gilje Langevatn sang hun blant annet bergensgruppa Ephemeras hit «Girls keep secrets in the strangest ways» nede i fjellhallen i Ryfylketunnelen

– Det var utrolig gøy, det var så spesielt å få synge her. Vi fikk så mye energi fra publikum, sier Langevatn etter konserten.

– Ja, det var kjempekjekt, sier Pettersen.

Sang 250 meter under havoverflaten

Maria Pettersen og Malin Gilje Langevatn opptrådte i Ryfylketunnelen torsdag morgen. Publikum var ansatte i Statens vegvesen fra hele landet.

Foto: Johan Mihle Laugaland / NRK

Ryfylketunnelen er en del av Ryfast. Arbeidet med den 14 kilometer lange Ryfylketunnelen som skal knytte Ryfylke og Stavanger sammen, går etter planen. Fjellhallen som konserten ble holdt i, er halvveis i tunnelen.

Den er bygd for å bryte opp i det som kan bli en monoton kjøretur gjennom en lang tunnel, forklarer Anne-Merete Gilje, delprosjektleder i Statens vegvesen.

– Her skal du få følelsen av å kjøre på en bro. Det skal være luft og lys som gjør at du føler du får puste litt når du kommer ned hit, sier hun.

Nå gjenstår det bare 300 meter før gjennomslaget for tunnelen.

– Det er noen meter igjen, men vi tenker at vi er igjennom i god tid før jul. Det går jevnt og trutt framover, sier Gilje.