NRK Meny
Normal

Her leter han etter UFOer i mørket

Oddmund Eriksen er en av dem som svarer bastant «ja» på spørsmålet om det eksisterer UFOer. Han har mange med seg i foreningen UFO-Rogaland.

Oddmund Eriksen er en av dem som svarer bastant «ja» på spørsmålet om det eksisterer UFOer. Han har mange med seg i foreningen UFO-Rogaland.

SE REPORTASJEN: NRK ble med på UFO-jakt på Jæren.

– Der er et utslag! I dette området er det spesielle energier.

Jakter UFOer med krystallpendel

MYE AKTIVITET: UFO-jegeren har mange streker på kartet, som han hevder viser banene som UFOene følger.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

UFO-jeger Oddmund Eriksen peker på området rundt Tynset på Norgeskartet. Ved hjelp av en krystall-pendel og penn mener Eriksen at han kan føle og følge UFOers energibaner.

– Jeg kjenner det som elektriske støt og prikking. Men folk flest skjønner jo ikke dette, sier Eriksen.

Denne kvelden har han tatt turen til Nærbø. Det er på Jæren og i Dirdal at det blir gjort flest UFO-registreringer i Rogaland.

Hevder han så et fartøy over Jæren

– Jeg tror ikke at vi er alene. Jeg tror at det eksisterer liv der ute på ulike nivåer og frekvenser, sier leder av UFO-Rogaland, Sven Kåre Helland.

Han forteller ivrig om en kveld han stod på Jæren og så et merkelig lys.

– Det var like stort som fem-seks fotballbaner. Jeg måtte støtte meg på bilen. Det var som om noe av bevisstheten var borte, og jeg ble helt trollbundet, sier Helland.

Lyset fra fartøyet bekrefter for ham at liv i verdensrommet oppsøker jorden.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

UFO-jakt på Nærbø

UFOER PÅ NÆRBØ?: Sven Kåre Helland mener han så et gigantisk lys over Nærbø, som ikke har noen naturlig forklaring. Rundingen er lagt til som illustrasjon.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

Har egen UFO-vakttelefon

I Norges eldste UFO-forening, UFO-Rogaland, er det mange som mener det samme. Foreningen ble startet i 1967 av Robert Moklev, som også i dag er aktiv.

Medlemmene i foreningen møtes en gang i måneden, for å diskutere siste nytt om uvanlige observasjoner.

UFO-observasjoner

GJORDE INNTRYKK: Robert Moklev hevder han så en UFO av denne typen da han var til sjøs i Stillehavet i 1966. Året etter startet han foreningen UFO-Rogaland.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

– Vi diskuterer ikke bare UFO-fenomener. Det kan også være ting som ligner, sier Moklev.

Foreningen har også en vakttelefon, for dem som har opplevd noe de ikke kan forklare. Moklev understreker at de først og fremst prøver å finne naturlige forklaringer.

– En gang var det en dame som ringte og sa: «Se ut av vinduet!» Men det var bare Venus hun så, sier han.

UFO-jakten på Nærbø førte ikke til noen oppsiktsvekkende observasjoner da NRK var med. Det har likevel lite å si for medlemmene i UFO-Rogaland, som fortsetter letingen.