– Jeg var redd vi ikke kom til å komme hjem på en uke

24 skoleelever fra Sandnes fikk en lengre hjemvei fra skoleturen i Sirdal enn planlagt. De måtte kjøre båt forbi rasstedet på fylkesvei 975.

Ingvild Kluit og Natalie Johansen Rønning fra Maudland skole på Hommersåk i Sandnes skulle hjem fra leirskole i Sirdal dagen etter at raset gikk på fylkesvei 975. Hjemturen fra oppholdet i fjellet skjedde delvis med båt.

VIDEO: - Jeg gleder meg til å komme hjem til iPad'en, sier Natalie Johansen Rønning. Hun og Ingvild Kluit gleder seg til å komme hjem. Foto: Arild Eskeland

– Jeg var ganske redd fordi jeg trodde vi kom til å måtte bli her på leirskolen og ikke få komme hjem på en uke, sier Natalie Johansen Rønning.

– Det kan litt kult å få kjøre med båt da, sier Ingvild Kluit.

Gry Hendum

Gry Hendum.

Foto: Lars Eie / NRK
Veiarbeid etter ras i Sirdal

Fylkesvei 975 er stengt på ubestemt tid, ifølge Statens vegvesen.

Foto: Lars Eie / NRK

Elevene fra Maudland skole på Hommersåk i Sandnes var på leirskole, og skulle hjem torsdag. Raset som onsdag kveld gikk på fylkesvei 975 i Sirdal satte imidlertid en stopper for det.

– De syntes dette var veldig stas. De har vært helikopter her, og de skal få ta båt i tillegg til bussen, så det går kjempegreit, sa lærer Gry Hendum til NRK.no like før den gruppevise båtskyssen av elevene begynte.

Store skader på vegen

– Steiner har knust, og halve kjørebanen har store sprekker. Raset har et senter på 50 meter med steiner store som mennesker, sa Ivar Anton Nøttestad, leder for Madlaspeiderne i Stavanger, til NRK tidlig torsdag morgen.

Speiderne har et beredskapssenter på Ådneram, på «feil» side av raset, der elevene var på leirskole.

24 skoleelever fra Sandnes fikk en lengre hjemvei fra skoleturen i Sirdal enn planlagt.
A

SE VIDEO: Her blir noen av de 24 skoleelevene fra Maudland skole fraktet med båt rundt raset som gikk onsdag kveld gikk på fylkesvei 975 i Sirdal.

Måtte ta båt rundt ras

Klassen måtte ta båt rundt raset.

Foto: Johan Mihle Laugaland / NRK

– Glad det ikke skjedde når vi var på veien

Endre, Åsmund og Johannes er noen av elevene som måtte fraktes med båt.

– Det var kjekt å få kjøre båt, men jeg er glad det ikke skjedde når vi skulle kjøre buss på vegen, sier Åsmund. De andre er enige.

Jeroen Kluit er en av foreldrene, som er med på tur.

– Madlaspeiderne har vært kjempeflinke og lost oss gjennom dette. Vi blir selvsagt litt forsinket, men ikke så mye, sier han.

Avsluttet søk etter personer

Det var en bilist som meldte fra om raset litt før klokken 22 onsdag. Det 100 meter brede steinraset gikk ved Ortevatn, om lag en kilometer nordøst for innkjørselen til Sirdal Høyfjellshotell.

Politiet i Rogaland satte i gang søk etter personer som kunne være tatt av raset, uten å finne noen. Søket ble avsluttet rundt midnatt.

Sirdal kommune ligger i Vest-Agder, men tilhører Rogaland politidistrikt.

Fylkesvei 975 er stengt på ubestemt tid, ifølge Statens vegvesen, som har hatt mannskap ved rasstedet hele natten. En geolog er torsdag formiddag på vei til rasstedet.

Raset i Sirdal

Steiner så store som mennesker sperret veien, ifølge Ivar Anton Nøttestad i Madlaspeiderne.

Foto: Arild Eskeland / NRK
Laster kart, vennligst vent...