Her kan det bli ny baseballbane på Sola

Sola baseballklubb er lei av å reise til Kristiansand for å spille hjemmekamp. Nå kjemper de for å få sin egen baseballbane på Sola, men fylkesmannen er foreløpig ikke overbevist.

baseballbane til Sola

Her vil baseballbanen ligge hvis planene blir godkjent.

Foto: Kirsti Wilhelmsen / NRK

Stig Meling

Stig Meling har tatt initiativ til at Sola skal få sin egen baseballbane.

Foto: NRK

På en tomt mellom flyplassen på Sola og Sola strand hotell jobbes det med å få på plass en baseballbane.

Avinor har gitt tillatelse til at området kan brukes til baseball midlertidig. Fylkesmannen er foreløpig ikke overbevist, mens politikerne i Sola er positive til prosjektet.

Baseball er en stor idrett på verdensbasis, og i Rogaland har idretten også begynt å gro. Både Stavanger og Sola har egne baseballklubber, og nå ønsker Sola baseballklubb å få en egen bane å trene på.

– Det er et veldig fint område. Det er flatt og lagt til rette for å ha en baseballbane, sier initiativtaker Stig Meling fra Sola baseballklubb.

Økende trend

Området er regulert som fremtidig flyplassområde, likevel har Avinor gitt baseballklubben tillatelse til å bruke område midlertidig.

Ifølge Meling er baseball en økende trend blant nordmenn i regionen.

– Det er faktisk flere og flere norske som dukker opp, og Sola baseballklubb har faktisk tre nordmenn som spiller for landslaget, sier Meling.

Nå håper baseballklubbens medlemmer at Fylkesmannen kan se mulighetene en slik baseballbane vil gi idretten.

– Fylkesmannen vil heller bruke områder på landbruk, sier Meling.

Må reise til Kristiansand

Siden området er regulert til flyplass, håper han likevel at fylkesmannen godkjenner banen, for uansett hva området brukes til, vil det til slutt tilhøre Avinor.

– Vi har ikke store nok baner her i området, så vi må reise til Kristiansand når vi har hjemmekamp, sier baseballentusiasten.

Det er både dyrt og tar mye tid å reise frem og tilbake til Kristiansand.

– Får vi bane hjemme kan vi få et bedre miljø og et bedre lag. Vi kan til og med kanskje arrangere NM-runder her i Stavanger, så dette trenger vi, sier han.