Normal

Her har Stavanger havnet på Sørlandet

Egil «Drillo» Olsen har tro på Viking når de i dag møter Start på hjemmebane. Geografikunnskapene til fotballaget er han ikke like imponert over.

Slaget om Sørlandet

Slik ser det ut når Viking promoterer dagens kamp mellom Viking og Start. Egil «Drillo» Olsen er fast bestemt på at kampen spilles på Vestlandet.

Foto: Viking Fotballklubb

– For meg består Sørlandet av Aust-Agder og Vest-Agder, sier Egil «Drillo» Olsen.

Egil Drillo Olsen

Egil «Drillo» Olsen har møtt for mange nordmenn uten geografikunnskaper til å bli overrasket over Vikings geografi-tabbe.

Foto: NRK

Fotball-legenden, som kan mer om både fotball og geografi enn de fleste i landet, humrer godt når han presenteres for Vikings promoteringsvideo før kampen mot Kristiansands-laget Start i dag.

Der kaller de nemlig oppgjøret «Slaget om Sørlandet».

– Nå er min erfaring at geografikunnskapene rundt om i landet er ganske beskjeden, fortsetter Drillo, som ikke er særlig overrasket over Vikings geografibom.

Klart skille til vest

Tore Buchholdt Espedal

Tore Buchholdt Espedal i Viking presiserer at han har god kontroll på geografi, og at han vet at Stavanger ligger på Vestlandet.

Foto: Carl Eltervaag / NRK

For Sørlandet består som Drillo påpeker av nettopp Aust- og Vest-Agder. Slik har det vært i 113 år.

– Jeg er nok enig med Drillo der, og må bare legge meg flat, sier Tore Espedal i Viking.

Han har ansvar for TV og digitalt innhold i klubben, og forteller at de har brukt et produksjonsselskap til å lage videosnutten. Geografi-glippen har ved et uhell glidd gjennom sensuren.

– Jeg tror nok de fleste i Viking er klar over at Stavanger ligger på Vestlandet. Men at Stavanger ligger i den sørlige delen av Norge, er det ingen tvil om, sier han.

– Ingen jækla spåman

Et hendelig uhell, der altså. Men hvilke tanker har så Drillo om dagens kamp på Viking stadion?

– Da vil jeg sitere en god, gammel Viking-trener, Benny Lennartson. Jag är en fotbollstränare, ingen jækla spåman, sier Drillo på godt svensk, før han innrømmer at han holder en knapp på hjemmelaget.

Selv tar han turen til Stavanger for å kommentere kampen.

– Viking er favoritter. Jeg har sett begge lagene flere ganger i år, og Viking ser bedre ut. Det er en eliteseriekamp der alt kan skje, men med hjemmebane og det hele lukter det seier, sier han.

Selv heier han verken på sørlendingene eller vestlendingene.

– I denne kampen er jeg helt nøytral, og der er jeg helt ærlig. Hadde jeg hatt et favorittlag måtte jeg nok sagt det samme, men nå snakker jeg helt sant, sier han lattermildt.