Her er Eigersunds nye ordfører

Leif Erik Egaas fra Høyre blir ny ordfører i Eigersund.

Leif Erik Egaas, Arne Stapnes, Siri A. Meling

Leif Erik Egaas, Arne Stapnes, Siri A. Meling på Høyres valgvake i Egersund.

Foto: Eigersund Høyre

Det er klart etter at Høyre og Arbeiderpartiet i går kveld ble enige om et samarbeid for de neste fire årene, i kommunen.

Dermed er sentrum, med KrFs Solveig Ege Tengesdal i spissen, satt på sidelinja.

– Ser frem til dette

– Det kjennes godt. Vi har i dag hatt gode og ryddige samtaler med Arbeiderpartiet, og vi endte på med en avtale i kveld der vi endte opp med en avtale om at jeg skal være ordfører og at Unn Therese Omdal skal være varaordfører de neste fire årene, sier Egaas.

Høyre og Arbeiderpartiet danner sammen flertall i formannskap, teknisk utvalg og kommunestyre.

– Jeg ser veldig frem til det. Vi har hatt veldig gode samtaler, og jeg er veldig trygg på at vi kommer til å få et godt samarbeid, sier Egaas.

Ingen heving av eiendomsskatten

Blir det noen forandring i spørsmålet om eiendomsskatt?

– Det er allerede avklart. En del av avtalen med Ap er at bunnfradraget skal bort. Det som vi er veldig glade for er at vi har skrevet under på en avtale om at promillen skal stå hele perioden, så det blir ikke noen heving av eiendomsskatten i løpet av perioden. Den avtalen fikk vi ikke med sentrumspartiene, så det er vi veldig fornøyd med, sier han.

Forhandlingene brøt

Solveig Ege Tengesdal

Solveig Ege Tengesdal var ordførerkandidat for Eigersund KrF.

Foto: Eigersund KrF

– Det er en trist dag i dag for KrF. Vi hadde jo håpet at Solveig Ege Tengesdal skulle blir Egersunds nye ordfører etter den oppslutningen og de stemmene hun fikk i valget, sier KrFs forhandlingsleder Alf Tore Sæstad.

– Det gikk galt i forhold til forhandlingene med Høyre. Vi hadde en avtale med dem, men så var de ikke fornøyde med den, og søkte samarbeid med Arbeiderpartiet, sier han.

Ville gjort ting annerledes

KrF ønsket et samarbeid med Arbeiderpartiet etter at forhandlingene med Høyre brøt sammen, men dette ble ikke noe av. Arbeiderpartiet ville ikke dette, blant annet fordi at KrF først gikk til Høyre.

– Det angrer jeg ikke på. Vi drøftet det veldig nøye, og sa fra til Arbeiderpartiet at vi først gikk til Høyre på grunn av det samarbeidet vi har hatt med dem tidligere, sier han.

Likevel er det noen ting Eigersund KrF ville gjort annerledes i en ny forhandlingsrunde.

– Vi ser i ettertid at det er mulig at vi burde slakket litt mer på kravene for å få til den ordningen vi ønsket. Likevel var vi så sikre på den avtalen vi hadde, og trodde et ord var et ord, sier Alf Tore Sæstad.