NRK Meny
Normal

Henter inspirasjon fra hverandre

Audun Laugaland håper å bli den åttende norske vinneren av Vasaloppet. Anthony Nordbø deltar for første gang på søndag, og skal stake ni mil – i kjelke.

Audun Laugaland trener sammen med rullestolbruker Anthony Nordbø til Vasaloppet

Anthony Nordbø og Audun Laugaland trener sammen til Nordsjørittet.

De to Vasaloppet-deltakerne har dermed vidt forskjellige utgangspunkt før det klassiske skirennet. Gjennom svensk skog, med vårsol og tungt føre, skal de hente styrke fra hverandre.

Imponert over forhåndsfavoritten

– Målet mitt er å fullføre, sier Anthony Nordbø.

Anthony Nordbø 2

DEBUTANT: Anthony Nordbø er klar for Vasaloppet for første gang.

Foto: Erik Sergio Auklend / NRK

Han var aktiv «iron man»-deltaker da ulykken som endret livet hans, inntraff for 15 år siden. Når han nå skal debutere i Vasaloppet har han fått gode råd fra en av de virkelige forhåndsfavorittene i rennet.

LES OGSÅ: Ulykken knekket ham ikke

– Det er fantastisk at Audun Laugaland har blitt så god som han har blitt. Han er jo herfra, og uten særlig med snø å trene på er det imponerende at han har blitt så god, sier Nordbø.

Audun Laugaland

VETERAN: 34-åringen Audun Laugaland har vunnet Sesilåmi og blitt nummer fire i Vasaloppet. – En av de svenske forhåndsfavorittene i Vasaloppet er blitt syk. Det er så klart trist, men det gir meg også en bedre mulighet til å vinne rennet i år.

Foto: Rolv Christian Topdahl

Verdens vanskeligste skirenn

Vasaloppets 91. utgave blir en påkjenning. Audun Laugaland kom på fjerdeplass under fjorårets renn, og forklarer hvorfor en seier i Dalarna henger så høyt:

– Det er et myteomspunnet løp, som har blitt gått i mange herrens år. Det er noe virkelig spesielt med arrangementet. Det som gjør det så vanskelig er helt klart lengden, sier han.

LES OGSÅ: – Sitter igjen med en bitter smak i munnen

Laugaland er full av beundring for Anthony Nordbø og utfordringen han begir seg ut på søndag morgen.

– At han, med sine erfaringer og forutsetninger, satser på å fullføre et så tøft renn, er merkverdig. At han gjør dette er en helt klar inspirasjon for meg.