Henrik får æren for friidrettsboom blant unge

I Sandnes må seksåringer som vil trene løping stå på venteliste. Bragdene til Henrik Ingebrigtsen får æren for den store interessen for friidrett.

Henrik Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen (til høyre) er idolet til Nora Haugen (til venstre).

Foto: Johan Mihle Laugaland / NRK

– Det er veldig kjekt. Den følelsen du har etter et løp er veldig spesiell, og når du greier å mestre noe som du har øvd på i mange år, er det veldig kjekt.

Tolv år gamle Nora Haugen har drevet med friidrett i Sandnes Idrettslag siden hun var seks år. Nå er det blitt så populært med friidrett at idrettslaget må si nei til seksåringer som vil begynne.

Kenny Rettore

Styreleder Kenny Rettore i Sandnes Idrettslag synes det er trist å måtte avvise seksåringer som vil trene friidrett i klubben.

Foto: Johan Mihle Laugaland / NRK

– Vi har grupper helt ned til seks år, og der er det dessverre venteliste. Interessen er så stor, og vi har ikke kapasitet til å ta mot alle per i dag. Til sammen er det nå hele 366 unge mellom seks og nitten år som trener friidrett i Sandnes Idrettslag, sier styreleder Kenny Rettore i idrettslaget

Han skulle ønske at de kunne ta imot alle de små som vil springe, hoppe og kaste.

Henrik er årsaken

Han mener Sandnes Idrettslag har gjort en god jobb i mange år, blant annet ved å ta på seg store arrangementer som skaper blest om friidretten.

Likevel er hovedårsaken til den store interessen trolig en annen.

– Når vi har en utøver som Henrik Ingebrigtsen som presterer på det nivået han gjør, så betyr det veldig mye for interessen. Henrik gir jo mye av seg selv, og skaper mye blest om idretten, sier Rettore.

Henrik Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen får æren for friidrettsboomen blant unge i Sandnes.

Foto: Johan Mihle Laugaland / NRK

– Håper jeg bidrar

– Jeg håper jeg bidrar til den populariteten som er i friidretten i Sandnes. Jeg håper jeg har inspirert noen talenter til å satse på friidrett i stedet for lagidrettene fotball og håndball, sier Henrik Ingebrigtsen.

Han forteller at friidrett ikke alltid har vært like populært.

Da jeg gikk i første og andreklasse på barneskolen, var det ingen gruppe for meg i friidretten, så det har skjedd noe i løpet av disse årene sier Ingebrigtsen.

– Henrik er mitt idol

– Henrik er mitt idol, og han gjør faktisk at flere vil begynne, slår tolv år gamle Nora Haugen fast.

Kenny Rettore synes det er trist å måtte si nei til unger som vil begynne med friidrett.

– Vi har satt inn ressurser for å gjøre noe med det, men foreløpig så går det litt på kapasiteten på treningsarealer, og ikke mint på å få tak i nok foreldre. Vi trenger ikke bar en og to på hver gruppe, vi trenger opp til fem foreldre, sier styrelederen i Sandnes Idrettslag.