Normal

Dro fra datteren seks dager etter fødselen

Henrik Ingebrigtsen har akkurat kommet hjem fra treningsleir i Sør-Afrika. Endelig får han treffe datteren Olivia.

Henrik Ingebrigtsen, Liva Eie Børkja og datteren Olivia

Henrik Ingebrigtsen er tilbake hos familien etter flere uker i Sør-Afrika. Livet som småbarnspappa har foreløpig ikke bydd på særlige problemer. Her med kjæresten Liva Eie Børkja og datteren Olivia.

Foto: Anders Fehn / NRK

– Ifølge kjæresten har jeg litt å ta igjen, sier Henrik Ingebrigtsen.

26. desember ble han far til lille Olivia. Seks dager senere dro han på en fem ukers lang treningsleir i Sør-Afrika, mens kjæresten Liva Eie Børkja og datteren ble igjen hjemme.

– Til mitt forsvar ble hun født 10 dager for sent, så jeg har det å skylde på, ler han.

Ville ikke kaste bort tiden

– Det var spesielt å måtte dra fra henne, men desto kjekker å komme hjem.

I tillegg har han fått hyppige oppdateringer om datteren under oppholdet.

– Jeg fikk med meg veldig mye mens jeg var der, og det hjalp på. Jeg var i Sør-Afrika for å gjøre en jobb og da var det desto viktigere for meg å ikke kaste bort tiden, sier han.

Filip og Henrik Ingebrigtsen

Både Henrik og Filip Ingebrigtsen var på treningsleir i Sør-Afrika. Målet er VM i London i august.

Foto: Harald Thingnes / NRK

– Lever i en boble

Det siste året har skadene fått mer oppmerksomhet enn prestasjoner og medaljer. Etter OL i Rio opererte han tåen, og trente opp en sliten hamstring.

Turen til Sør-Afrika ble viktig for å finne tilbake til formen. For første gang på lenge gjennomførte han økter uten smerter.

– Når du bor ute i «bushen» slik vi gjorde i Sør-Afrika lever du i en boble hvor det viktigste er neste trening. Samme hva vi gjør, gjør vi oss klar til neste trening eller restituerer oss etter sist trening. Det er en fin tilværelse for å ta et par ekstra steg treningsmessig, sier han.

Får ikke skifte bleier

Nå er han tilbake i Norge, og skal for første gang prøve seg på livet som kombinert idrettsutøver og småbarnspappa. Foreløpig har det ikke bydd på særlige problemer.

– Hun gjør ikke mye utav seg om nettene, og jeg sover veldig godt. Kjæresten står opp for å mate henne, og det hender det at jeg ikke får med meg en gang. Jeg har vært heldig, ler han.

Henrik Ingebrigtsen med familie

Paret ble foreldre for første gang 26. desember i fjor.

Foto: Anders Fehn / NRK

Heller ikke bleieskift har det blitt mye av enda.

– Hun har nettopp fått drikkevaksine med aktive bakterier så jeg får ikke røre bleiene i én uke på grunn av smittefaren, sier han.

Vil teste konkurranseformen

I august arrangeres VM i London, men selve sesongen starter i mai. Før den tid håper Ingebrigtsen å få teste konkurranseformen.

– Jeg håper å springe EM innendørs om noen uker. Jeg prøver å få til gode økter slik at han (trener og far, Gjert Ingebrigtsen, journ.anm.) lar meg dra.

– Du er klar for det?

– Jeg har lyst å konkurrere smertefritt og med startnummer på brystet igjen. Det er lenge siden jeg har sprunget løp uten smerter, så det hadde vært herlig.