NRK Meny
Normal

Hemmelig hyllest av Elfin Lea

Klepps gamle ordfører trodde han skulle feire at Anja Hauge hadde blitt verdensmester i line dance, men han tok feil.

Tidligere Ordfører i Klepp kommune Elfin Lea ble i går kveld hyllet av folket. Han ble invitert til Arvid Mælands ranch på Hauge rett nord for Bryne, også kjent som Huse på Jæren, med helt andre ærend.

– Jeg har jo ikke vært med på noe sånt marakkels før. Jeg ble så lurt som det går an å lure folk. Jeg var jo her i et gjensynstreff etter at vi hadde vært en gjeng på Machu Picchu. Det skulle skje noe her inne fordi det var en line dancer som hadde blitt verdensmester. Jeg fikk det norske flagget i hendene, og sto i midten. Jeg kikket etter Anja Hauge, men så hun ikke, forklarer Lea.

Overraskelsesfest for Elfin Lea

Her får Elfin Lea smake på overraskelseskaka.

Foto: Annbjørg Dalland / NRK

– Verdens beste ordfører

Arvid Mæland var initiativtager til overraskelsen.

– Han har vært verdens beste ordfører til å krangle med og hjulpet og fulgt oss opp. Han er en folkets ordfører. Når vi ble skikkelig kjent og har gått flere turer sammen, så passet det så godt å få lure han litt, sier Mæland.

Uten at Lea visste noen ting hadde folk samlet seg på ranchen for å hedre han, og hans innsats som ordfører i Klepp i 12 år.

– Det er veldig vanskelig å spre budskapet vet du, når det er hemmelig, men det er en gjeng som har møtt opp, sier Mæland.

– Helt fantastisk

Hvem er det som har møtt opp?

– Jeg ser tre-fire ordførere, en del av de gamle politikerkollegene hans, kona og sønnen, Ivan Storm Juliussen, Georg Bollestad, all slags folk, venner og kamerater, sier han.

Hedersgjesten som egentlig var der for å hedre noen andre, ble nesten målløs av oppmøtet.

– Det er jo helt fantastisk at det går an. Her har de organisert fort og godt, sier han.

– Ble litt stivere i maska

Blant de fremmøtte var blant annet Leas etterfølger i Klepp kommune, den nåværende ordføreren Ane Marit Braut Nese. Hun var blant flere som ønsket å feire den gamle ordføreren.

– Arvid Mæland har dratt i trådene, og prøvd å få tak i så mange folk som han kunne i forbindelse med et annet arrangement som Elfin var her på, sier hun.

– Elfin kom inn her og trodde han skulle feire hun som ble verdensmester i line dance. Han kom marsjerende inn med flagget, og trodde han skulle feire noen andre, men så ble han litt stivere i maska, sier Braut Nese.

Hedersgjesten selv klarte ikke å slutte å smile, og så ut til å like overraskelsen.

– Jeg møtte her uten noe særlig forventninger. Hvis jeg hadde noen forventninger er det i hvert fall innfridd allerede. Det blir stilt og rolig etter kaken og kaffen tror jeg, sier Lea.