Helikopterulykke utenfor Bergen

 • Nei til EU-reglar for helikopter

  Regjeringa seier nei til fri konkurranse og felles EU-reglar for helikoptertrafikk på norsk sokkel. – Den norske vinteren er hard, og flygingar over havet i storm krev enormt av både mannskap og materiell. Eg vil ikkje tillate at vi mister kontroll med korleis helikopterverksemda på sokkelen skal gå føre seg, seier samferdsleminister Ketil Solvik-Olsen.

  Helikopter og borerigg
  Foto: Allan Klo / NRK
 • Minnemarkering i Håkonshallen
 • SHELL DROPPER CHC-HELIKOPTRE:

  Norske Shell bekrefter overfor TV 2, at de inntil videre suspenderer alle passasjerflighter med CHC Helikopter Service, etter helikopterulykken som kostet 13 mennesker livet for en uke siden. – Vi kan bekrefte at en midlertidig helikopterleverandør er på plass for passasjerflygning til/fra Draugen og Knarr, med Bristow Norway AS, sier kommunikasjonssjef Kitty Eide til TV 2.

Minnemarkering i Håkonshallen
Statoil møter pressen i forbindelse med helikopterulykken
Havarikommisjonenes prøver å finner årsaken til helikopterulykken ved Bergen

– Godt håp om å finne årsaken til ulykken

En britisk underskriftskampanje som krever at Super Puma-helikopterene settes på bakken for godt, har fått over 9 000 underskrifter på bare tre dager. Kampanjen ble startet av en Nordsjøarbeider fra Storbritannia, som selv har fløyet Super Puma-helikoptre flere ganger.