Helikopterterminalen på Sola åpner igjen

STAVANGER LUFTHAVN (NRK): Situasjonen er nå oppklart og flyplassen blir åpnet etter at to mistenkelige bager ble funnet på heliporten.

Helikopterterminalen på Sola

Alle som var inne på terminalen ble evakuert etter at to gjenglemte bager fikk alarmene til å gå. Situasjonen er nå avklart.

Foto: Øystein otterdal / NRK

Politiet melder at situasjonen nå er avklart og heliporten blir åpnet. Det får NRK bekreftet rett over klokken 13.

– Da har vi funnet rett eier til de to bagene. Han har vært å verifisert at de er trygge og flyplassen åpner som normalt, sier innsatsleder Kjell Risa.

– Alle sperringene blir nå tatt bort.

Flere politipatruljer er på heliporten på Sola etter en uavklart hendelse. Veien inn til flyplassen er sperret. Bombegruppa er på vei.

Flere politipatruljer var på heliporten på Sola etter en uavklart hendelse. Dette sa innsatsleder Kjell Risa et drøyt kvarter før situasjonen ble avklart.

Helikopterterminalen ved Stavanger lufthavn ble evakuert etter det lufthavndirektør Anette Sigmundstad omtalte som en «uavklart sikkerhetshendelse». NRK intervjuet Sigmunstad før situasjonen ble avklart.

Anette Sigmundstad

Anette Sigmundstad, lufthavndirektør ved Stavanger lufthavn.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Sperret av

I en pressemelding klokken 12 onsdag skrev politiet at de hadde evakuert og sperret av både heliporten og et område med radius på 200 meter rundt. Inngangen til parkeringshuset og taxifeltet var også stengt.

– Politiet fikk i dag klokken 10.45 melding om to gjenstander på helikopterporten på Sola, sa Risa til NRK.

De to gjenstandene var altså to bager.

Politiet presiserte at innbyggerne ikke trengte å være bekymret. Da NRK kom til stedet sto det mange reisende utenfor terminalen. Disse ble bedt om å flytte seg lenger unna bygget.

Ingen skadd

Ifølge NRKs reportere på stedet var det masse politi, ambulanser og brannvesen på stedet. Men ifølge Sigmundstad var det ingen som var skadet.

– Men det er en situasjon som må avklares før vi kan gjenoppta normal drift igjen.

Terminalen på Sola er evakuert

Alle nødetatene er på stedet. Politiet sier at de fikk melding om to gjenstander på heliporten like før klokken elleve.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

– Så det er ikke fare for noen eller noe per nå?

– Nei, ikke sånn som situasjonen er nå, svarte Sigmundstad.