NRK Meny
Normal

Helgepause i etterforskningen

De to siktede for drapet på Olav Hovda (12) sitter varetektsfengslet, og de aller fleste i teamet som etterforsker bildrapet er permittert i helgen.

Blomster på Lalandsvegen

Blomster markerer stedet der Olav Hovda ble påkjørt og drept den 4. januar.

Foto: Magnus Stokka / NRK

Ekteparet som er siktet for å ha kjørt på å drept Olav Hovda forrige fredag sitter i varetekt på Stavanger politistasjon.

Politiet ba selv om at ekteparet skulle få en uke med medieforbud og full isolasjon. Det ønsket ble innvilget av Jæren tingrett. Politiets begrunnelse var faren for bevisforspillelse.

Det har gitt politiet en mulighet til å ta fri i helgen. Ifølge operasjonssentralen i Stavanger blir ikke de to siktede avhørt mer i løpet av helgen.

Politiet holder pressekonferanse i Klepp Rådhus

Lennsmann i Klepp, Hans Kyllingstad.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

På igjen på mandag

– Vi trappet ned fredag og har tatt en timeout i helgen for å hvile. Bare de som har vakt er på jobb og tar imot tips. I tillegg er operasjonssentralen i Stavanger på saken hele tiden. Vi går på med full styrke igjen mandag, sier lennsmann i Klepp, Hans Kyllingstad til Aftenbladet.

Politiet tar fortsatt imot tips i saken her eller på nummer 02800.

Utover tipsberedskap brukes helgen på å forberede oppstart på mandag, ifølge Kyllingstad.

Påkjørt og drept

Olav Hovda gikk på rulleski langs Lalandsvegen i Klepp sammen med faren sin da han ble påkjørt av en bil i Lalandsvegen fredag i forrige uke. Dagen etter døde han av skadene på Stavanger universitetssykehus.

På torsdag ble 12-åringen begravet i Klepp kyrkje. Rundt 500 barn og voksne møtte opp, og vel 200 fulgte seremonien på videoskjerm fra utsiden.

Olav Hovda (12), som døde etter at han ble påkjørt i Lalandsvegen fredag, ble begravet fra Klepp kyrkje i dag.

VIDEO: Begravelse for Olav Hovda (12) fra Klepp kyrkje torsdag 10.1.13.