NRK Meny
Normal

Helge Solum Larsen tilbake på jobb

Voldtektsanmeldelsen mot tidligere Venstre-nestleder Helge Solum Larsen ble henlagt i oktober i fjor. I morgen er han tilbake i sin jobb på rådhuset i Stavanger.

Helge Solum Larsen

Helge Solum Larsen ble sykmeldt da han ble siktet for voldtekt i februar 2012.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Han er friskmeldt i sin 50 prosents kommunale stilling. Han kommer fortsatt ikke tilbake igjen til vervene sine, sier gruppeleder i Stavanger Venstre, Per A. Thorbjørnsen til NRK.

Tidligere Venstre-nestleder Helge Solum Larsen har vært sykmeldt siden han ble anmeldt for voldtekt på et partiarrangement i Suldal i februar 2012.

Saken mot han ble henlagt på grunn av bevisets stilling, den 3. oktober i fjor. Den 17 år gamle jenta anket henleggelsen, men Riksadvokaten opprettholdt avgjørelsen om å henlegge voldtektsanmeldelsen.

Martha Rødde, leder av politisk sekretariat i Stavanger kommune og Venstres gruppeleder i Stavanger, Per A. Thorbjørnsen bekrefter ovenfor Stavanger Aftenblad at Solum Larsen kommer tilbake til sin 50 prosent stilling ved Rådhuset i Stavanger.

Det er en jobb han har i tilknytning til sine politiske verv, som han ifølge avisen fortsatt vil være sykmeldt fra. Han er blant annet bystyrerepresentant og leder for kommunalstyret for byutvikling i Stavanger.

Arbeidsoppgavene hans er ifølge Thorbjørnsen knyttet til politiske sekretæroppgaver. Han skal oppdatere seg på alt som har skjedd i kommunalstyret og gjøre forefallende politisk arbeid.

– Det er ganske avgjørende at han møter de tillitsvalgte. Det har vi ikke fått til enda, så det gjenstår. Det møtet er viktig for organisasjonen sin del. Det skal skje før han er tilbake igjen i vervene sine, sier Thorbjørnsen.