Hopp til innhold

Konsernsjef Helge Lund slutter i Statoil

Lund blir konsernsjef i britiske BG Group hvor han vil få en grunnlønn på 15,7 millioner kroner.

Helge Lund

SLUTTER I STATOIL: Helge Lund har vært konsernsjef i Statoil siden 16. august 2004. Nå slutter han i stillingen, og Eldar Sætre overtar med umiddelbar virkning.

Foto: Nina Eirin Rangøy / NTB scanpix

Helge Lund slutter i selskapet etter eget ønske, for å tiltre stillingen som konsernsjef i det internasjonale olje- og gasselskapet BG Group.

– Jeg vil takke Helge Lund for hans store innsats for Statoil gjennom ti år. Statoil er blitt et sterkere selskap under hans ledelse, sier Svein Rennemo, styreleder i Statoil, i en pressemelding.

BG Group beskriver seg selv som et verdensledende selskap innen naturgass med fokus på leting og produksjon av LNG. De har aktivitet i 20 land på fem kontinenter.

I sin nye jobb vil Lund få en grunnlønn på 15,7 millioner kroner i året, ifølge selskapet.

I tillegg til grunnlønn får han en kortvarig bonusavtale der han kan doble årslønna om han når oppsatte målsetninger fra styret i det nye selskapet.

Lund slutter med en gang

Lund tiltrådte stillingen som konsernsjef i Statoil 16. august 2004.

– Det har vært et privilegium å lede Statoil gjennom ti svært spennende år. Dette er et selskap med utrolig mange dyktige medarbeidere. Jeg vil takke alle, for både samarbeid og innsatsen de gjør hver dag, sier avtroppende konsernsjef Lund.

Lund fratrer umiddelbart. Det utbetales ikke sluttvederlag utover lønn i oppsigelsestiden frem til 1. mars 2015.

– Jeg kunne fortsatt noe lenger, men det er en tid for alt. Fornyelse er viktig, både for Statoil og for meg. Etter en samlet vurdering kom jeg til at tiden er inne for et skifte, sier han.

Eldar Sætre overtar

Styret i Statoil har nå konstituert Eldar Sætre som konsernsjef med umiddelbar virkning.

– Jeg er veldig tilfreds med at Eldar Sætre påtar seg oppgaven med å lede selskapet inntil ny konsernsjef er på plass. Sætre har lang fartstid i Statoils konsernledelse, og har vært helt sentral i utformingen og gjennomføringen av Statoils strategi og forbedringsagenda., sier styreleder Svein Rennemo.

Statoil har pressekonferanse på Fornebu klokka 11.00 i dag.

Olje- og energiministeren takker Lund for innsatsen

Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) takker Helge Lund for at han har ledet Statoil på en fremragende måte i sine ti år som konsernsjef.

– Under hans ledelse har selskapet styrket virksomheten sin både i Norge og internasjonalt, og Statoil har levert en avkastning blant de beste i bransjen. Lunds store oppmerksomhet på sikkerhet og selskapets verdigrunnlag har ytterligere bidradd til å styrke selskapet, sier Lien i en kommentar til NTB.