NRK Meny
Ryddedugnad langs Rogalandsstrendene
Foto: NRK

Hele Rogaland rydder

 • Enklere å rydde langs veiene

  Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) vil gjøre det enklere for dugnadsgjenger å rydde søppel langs veiene. – De skal bli møtt med stor takk, ikke byråkrati og unødvendige regler om kursing, slik det er i dag, sier Solvik-Olsen.

  Aktivitet på den svenske nasjonaldagen.
  Foto: Frode Meskau / NRK
 • Venter på søppelbåten

  Store mengder søppel er samlet inn langs sjøen denne helga. På Vibrandsøy er det hauger som venter på å bli hentet.

  Søppel klar til henting på Vibrandsøy
  Foto: Tor andre Johannsessen
 • Fant bil på bunnen av sundet

  Båten Bømmelvåg og fire dykkere fra Slettaa dykkerklubb gjorde et noe uvanlig funn under dagens strandrydde-aksjon i Haugesund: De fant en bil i innløpet til Smedasundet i sør. Bilen ble hevet på land for kort tid siden.

  Fant bil på ryddedagen
  Foto: Tor Andre Johannessen
 • Klare for ryddedag i Haugesund

  I dag er den årlige strandryddedagen, og for første gang er hovedarrangementet flytta fra Oslo til Haugesund. Mai Britt Knoph i klima- og miljødepartementet, varaordfører May Britt Vihovde i Haugesund og Åge Wee fra Slettaa dykkerklubb er klare.

  Strandryddedagen i Haugesund
  Foto: Tor Andre Johannessen
Stavanger-politikerene Per A. Thorbjørnsen (V), Torfinn Ingeborgrud (MDG) og Kari Nessa Nordtun (Ap) blei med på plukkaton.
Ryddeaksjonen «Hele Norge rydder» er i gang! Du kan følge vår direktesending med reporter Johan Mihle Laugaland her. Skal du selv ut å rydde? Her finner du ut hvor søppelet skal kastes.
Solveig Ege Tengesdal