Tre tårn fikk «hedrende omtale»

Stavanger-firmaet Helen og Hard var nominerte til byggeskikkprisen for tredje gang.

Rundeskogen Tre tårn

Stavanger-firmaet Helen og Hard fikk hedrende omtale for prosjektet Rundeskogen tre tårn i Sandnes.

Helen & Hard og Rundeskogen AS fikk hedrende omtale for prosjektet Tre Tårn i Sandnes i årets byggeskikkpris utdeling

Det er tredje gang arkitektfirmaet er nominert til byggeskikkprisen. Helen & Hard mottok prisen i 2012 for Vennesla Bibliotek, og i 2009 for Preikestolen Fjellstue.

Tre Tårn var et av to prosjekter som fikk hedrende omtale.

– Vi er veldig stolte over at Tre Tårn er nominert og får hedrende omtale ut av så mange påmeldte prosjekter. Det er ekstra kjekt at det er tredje gang vi nomineres, sier arkitekt Njål Undheim.

Ferdigstilt i 2013

56 bygg var påmeldt til Statens Byggeskikkpris, åtte gikk videre til finalen.
Prisvinneren ble holdt hemmelig frem til selve overrekkelsen, og ble offentliggjort under prisutdelingen i Oslo tirsdag 17. Juni.

Rundeskogen tre tårn

Rundeskogen tre tårn er et boligprosjekt i Sandnes som ble ferdigstillet I November 2013. Prosjektet består av tre tårn, 11 til 16 etasjer, med totalt 113 leiligheter fra 60 til 210 kvadratmeter.

Rundeskogen tre tårn er et boligprosjekt i Sandnes som ble ferdigstillet I November 2013. Prosjektet består av tre tårn, 11 til 16 etasjer, med totalt 113 leiligheter fra 60 til 210 kvadratmeter.

– For å minimalisere fotavtrykkene til de tre tårnene, og samtidig beholde utsikten over fjorden for naboene, har den første etasjen blitt løftet opp fra bakken, den utkrager fra byggets kjerne og skaper et overdekket uterom under tårnet, skriver Helen & Hard i en pressemelding.

Helen & Hard ble etablert i 1996 av Siv Helene Stangeland og Reinhard Kropf. I dag har kontoret 20 ansatte fra hele verden på sine to kontorer i Stavanger og Oslo.

Statens Byggeskikkpris er en hederspris som deles ut årlig til byggverk og bygde omgivelser som gjennom utførelse, materialbruk utforming og samspill med sted og miljø kan bidra til å heve, fornye og utvikle den allmenne byggeskikk.