Hopp til innhold

Haxi-sjåfører anmeldt etter politiaksjon

Sivilt politi skal ha vært passasjerer hos Haxi-sjåfører. Minst fire sjåfører i Stavanger er anmeldt, opplyser lederen i selskapet.

Biltrafikk

Flere sjåfører i Stavanger, som er registrert på Haxi-appen, skal nå være anmeldt til politiet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Politiet i Stavanger har nå foretatt flere aksjoner mot personer som kjører mot betaling og som er tilknyttet nettstedet Haxi, melder E24.no.

En av de anmeldte sjåførene forteller til nettstedet at en politimann i sivil skal ha vært passasjer i hans bil i slutten av september i år.

Sjåføren sier han var i avhør i en og en halv time, og at han fikk tre måneders

bruksforbud på bilen som ble brukt til kjøringen, pluss 8.000 kroner i forelegg.

Aleksander Sønder, gründer i selskapet Haxi sitter i en bil med en mobiltelefon i hånda.

Alexander Soender forteller at minst fire sjåfører som er registrert i Haxi er anmeldt til politiet.

Foto: Emile Sadria

Brudd på yrkestransportloven

Haxi ble grunnlagt i Stavanger i fjor, blant annet av Aleksander Soender, som nå også leder selskapet. Selskapet beskriver seg selv som en samkjøringstjeneste gjennom en app.

Soender har fått flere meldinger fra sjåfører i Stavanger om at de har blitt kontaktet av politiet. Minst fire sjåfører forteller at de har blitt anmeldt for brudd på yrkestransportloven.

E24 har vært i kontakt med politiet i Stavanger tirsdag. Politiet peker på politiadvokat Stian Eskeland som talsperson for saken, men etter gjentatte forsøk har det ikke lykkes nettstedet å komme i kontakt med ham.

Jourhavende jurist i Rogaland politidistrikt ønsker ikke uttale seg om saken.

Lars Alsåker

Lars Alsåker er styreleder i Sandnes Taxi.

Foto: Svein Jacob Mathisen / NRK

– Politiet er tafatte

Sandnes Taxi anmeldte Haxi i desember i fjor.

– Det har ikke skjedd noe. Vi har foreløpig ikke fått svar fra politiet, og vi syns de har vært tafatte i denne saken, sier styreleder Lars Alsåker til NRK.

Han forteller at det er registrert nærmere 400 sjåfører på Nord-Jæren. Ifølge Alsåker er mange av dem svært aktive og at de i løpet av en helg kan kjøre inn rundt 10.000 kroner.

Tjenester som organiserer kompiskjøring er på vei til å bli et stort samfunnsproblem. Det er områder i landet som holder på å miste sin drosjetjeneste på grunn av tjenester som dette, sier han.

Også justisminister Anders Anundsen er gjort kjent med problemet i Stavanger, men avventer en påtalemessig vurdering før han uttaler seg om saken.