NRK Meny

Havnekonflikt i Norge

 • VENTER PÅ HØYESTERETT:

  – Tapet var som forventet, men vi regner med at Høyesterett vil dømme i vår favør, sier Jarl Terje Lilledal, leder i Stavanger Havnearbeiderforening. De avslutter ikke boikotten i Risavika selv om EFTA-domstolen mener rammeavtalen for havnene er i strid med EØS-avtalen.

  EFTA-domstolen mener rammeavtalen for havnene er i strid med EØS-avtalen
 • KREVER TARIFFAVTALE:

  Transportarbeiderne i Risavika møtte opp for å protestere i forkant av dagens bystyremøte i Stavanger. De har nå krevd tariffavtale og boikottet Risavika havn i syv måneder. Nå ber de eierkommunene rydde opp.

  Havnearbeiderne demonstrerte utenfor bystyret
  Foto: Øystein Otterdal / NRK
 • BER OM INTERNASJONAL BOIKOTT:

  Norsk Transportarbeiderforbund ber om at det settes i verk tiltak slik at skip som anløper Risavika etter 20. april, ikke blir losset og lastet i europeiske havner. Brevet er sent til alle fagforbund for havnearbeidere i Europa.– Boikotten av Risavika er nå inne i sin sjette måned uten at arbeidsgiverne vil inngå tariffavtale med oss. Da er det er på tide å trappe den opp, heter det i en pressemelding fra Transportarbeiderforbundet.

 • FÅR STØTTE FRA SVERIGE:

  Havnearbeiderne som aksjonerer i Risavika får støtte fra det svenske Transportarbeiderforbundet. – Forbundet er sterkt kritisk til at arbeidsgiverne vil velge sjøfolk til å losse og laste skipene i Risavika. Det er ikke tillatt ifølge en avtale mellom rederinæringen og den internasjonale transportarbeiderføderasjonen, skriver det svenske transportarbeiderforbundet i en pressemelding.

EFTA-domstolen mener rammeavtalen for havnene er i strid med EØS-avtalen