Haugesund smadret Hønefoss

Vant 5-1 hjemme da laget tok sin første seier i årets eliteserie.

FKH - Hønefoss

- Det var viktig å slå bunnlaget hvis vi skal holde oss i divisjonen, og det er målsettingen. Vi trodde på seier, og det ble det, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug.

Det tok ikke mer en drøye to minutter før ballen satt i nota bak Hønefoss' nyinnsatte keeper, Steve Clarke.

Eirik Mæland slo en corner som traff hodet til midtbanekollega Tor Arne Andreassen på første stolpe. Hans stuss gikk i en bue over alt og alle og landet i det lengste hjørnet.

Første mål i ligaen hjalp lite

Hønefoss hadde gjort en rekke bytter fra forrige kamp, og etter 14 minutters spill kom klubbens første mål i eliteserien. Et langt oppspill blir til slutt tået i mål av Kamal Saaliti, som hadde fått sjansen på topp. Langt fra patent forsvarsspill av hjemmelaget. Lagets første scoring i eliteserien kom etter 284 spilte minutter.

10 minutter senere kom 2-1-scoringen. John Pelu raidet opp på venstresiden, og ballen havnet hos Thomas Sørum. Han sendte den videre til Trygve Nygaard, og den tidligere Viking-spilleren fikk en enkel jobb med å trille ballen bak Clark. Clark viste lite som tydet på at han er et keeperemne i ypperste klasse.

Rant inn

Åtte minutter før full tid kom det første punktumet. Hønefoss sendte alt mannskap opp på et frispark, et frispark som Haugesund klarerte.

Jacob Sørensen fant Thomas Sørum med en lang pasning, og Sørum løp alene igjennom og la sikkert på til 3-1.

Innbytterne Nikola Djurdic og Jarle Steinsland ordnet 4-1 og 5-1 på overtid.

- Jeg er fornøyd med at vi har scoret åtte mål på fire kamper. Jeg har gitt samme mannskap tillit i fire kamper, og de har ikke respekt for noen. Jeg gleder meg til Tromsø-kampen, sa trener Grindhaug i vestlandsklubben.