NRK Meny
Normal

Haugesund slet seg videre i europaligaen

Haugesund levde overraskende farlig mot walisiske Broughton, men tok seg videre i europaligakvalifiseringen med 2-1 på hjemmebane torsdag og 3-2 sammenlagt.

Jubler etter første scoring

Haugesundspillerne Ugonna Anyora (t.v.), Torbjørn Agdestein og Tonny Mawejje jubler etter 1-1 målet i kvalifiseringskampen til Europa League i fotball mellom FKH og Airbus UK Broughton FC på Haugesund Stadion.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Utgangspunktet før kveldens kamp var uavgjort, etter at forrige kamp endte 1-1 i Wales.

FKH-trener Jostein Gringhaug var fornøyd med scoringen på bortebane, men mente at hvis laget ikke vant kveldens kamp hadde de ingenting i europaligaen å gjøre.

Likevel skulle det ikke bli bare enkelt å slå waliserne hjemme i Haugesund.

En god start ble det da den tidligere Brighton-spissen Torbjørn Agdestein satte inn 1-0 etter seks minutter, men kun sju minutter senere utlignet Broughton ved Mike Pearson.

Broughton-spillerne var tøffe utover i kampen, pådro seg en rekke kort og gjorde seg upopulære blant hjemmepublikummet i Haugesund.

2-1 til Haugesund

Her jubles det på tribunen etter at hjemmelaget har gått opp i 2-1-ledelse.

Foto: Thomas Halleland / NRK

Vertene førte kampen, men brukte lang tid på å avgjøre oppgjøret i europaligaens første kvalifiseringsrunde. Ti minutter ut i annen omgang satt ballen i mål på ny. Maic Sema var på riktig plass og scoret fra Kristoffer Haraldseids pasning.

Gjestene ble redusert til ti mann da Jordan Barrow plukket opp to gule kort på tre minutter midtveis i annen omgang.

Med en ny scoring og 2-2 ville Broughton gått videre på bortemålsregelen, men Haugesund hadde stort sett god kontroll. Flere scoringer ble det ikke, og dermed er FKH videre til annen runde.

Den første kampen der spilles neste torsdag.