Haugesund vant 1-0 etter selvmål!

FK Haugesund vant 1-0 borte mot Viking, etter et selvmål av Karol Mets. Et massivt vikingpress mot slutten var ikke nok til å hindre at alle tre poengene blir med Haugesund over Boknafjorden i kveld.

Berre nesten for Viking
Foto: Anders Fehn / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Tabellsituasjonen viser to klubber med motsatte utgangspunkter før kveldens kamp. Viking er på 4. plass med 31 poeng, og har heng på tetlagene. FKH ligger kun to poeng over den fryktede kvalifiseringsplassen, på 13. plass, med 18 poeng på 17 kamper.

Fellesnevneren: Begge lag bør ha motivasjon i massevis til å gå for alle tre poengene i kveld.

På de siste fem oppgjørene i Stavanger har Viking vunnet to ganger. Like mange møter har endt med uavgjort. Ved kun én anledning har FKH tatt med tre poeng hjem til Haugalandet – i 2012.

Bödvarsson

JUBLET MOT START: Jón Dadi Bödvarsson og Suleiman Abdullahi.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Viking i flytsonen

LES OGSÅ: Viking opp på sølvplass

Med fire seire på de siste fem er Viking et av de virkelig formlagene i eliteserien. Men det er ingen grunn til å hvile på sommerens resultater. Trener Kjell Jonevret vil ikke snakke om medaljer.

– Vikings mål i 2015 er å nærme oss de fem store, sa han etter 3–0 over Start forrige helg.

De fem store i norsk fotball det siste året har vært Rosenborg, Vålerenga, Molde, Strømsgodset og Odd. Foreløpig har Viking klart å blande seg inn mellom disse på tabellen.

Men det er skyer i horisonten. Tetkampen er knallhard. Profilene Veton Berisha, Yann-Erik de Lanlay og benkesliter Magne Hoseth har forlatt klubben. Bjørn Daniel Sverrison og Anthony Soares er skadet. Indridi Sigurdsson og Zymer Bytyqi er usikre.

FKH i trøbbel

– Vi er i en slik situasjon at vi trenger alt vi kan få av poeng, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug oppgitt til NRK, etter forrige helgs 2–2 mot Stabæk.

LES OGSÅ: – Jeg synes synd på publikum

Han har flere bekymringer. I løpet av uken har klubbens sportssjef Asbjørn Helgeland trukket seg fra stillingen sin. Eirik Mæland og Joakim Våge Nilsen er skadet. Dusan Cvetinovic fikk sitt tredje gule kort for sesongen i forrige runde, og er derfor suspendert.

Jostein Grindhaug

MYE Å TENKE PÅ: FKH-trener Jostein Grindhaug.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

– Sånn jeg ser det i dag, rykker vi ned. Vi har to valg: Enten kan vi legge oss ned og «daue» eller så kan vi stå opp i treningshverdagen og prøve å bli bedre, fortsatte Grindhaug etter Stabæk-kampen.

Samtidig er de offensive midtbanemannen Sad'eeq Yusuf Ahmat hentet på lån fra belgiske Gent.

Laster innhold, vennligst vent..