NRK Meny
Normal

Haugesund slapp med skrekken

Haugesund så ut til å rote bort seieren, men rett før slutt kom 2-1-målet hjemme mot Tromsø. Kristoffer Haraldseids frispark avgjorde.

Tromsø mot Haugesund 2

Tromsøs Runar Espejord (t.h.) i duell med Haugesunds Kristoffer Haraldseid og Torbjørn Agdestein.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

FKH tok dermed sin andre seier på rad i eliteserien. Seiersmålet kom da Haraldseid skjøt via gjestenes Thomas Lehne Olsen og i nettmaskene to minutter før slutt.

Baklengsmålet var en lei smell for Tromsø. Bortelaget trodde de var på vei mot ett poeng takket være Jostein Gundersens hodestøt til 1-1 etter 83 minutter.

TIL måtte spille det siste kvarteret med ti mann etter at Magnar Ødegaard felte FKH-spissen Torbjørn Agdestein på vei gjennom, og fikk rødt kort.

Tok tidlig ledelsen

Haugesund tok en tidlig ledelse. Etter mye rot i feltet fikk til slutt Alexander Stølås presset ballen i mål bak Tromsø-keeper Filip Loncaric i det 14. minutt.

Det var en fortjent hjemmeseier, men FKH klarte aldri å spille Tromsø ut av kampen. Og det holdt på å straffe seg da Gundersen utlignet på tampen.

Til slutt var det Haraldseids frispark og en uheldig Lehne Olsen som ble utslagsgivende.

På femteplass

FKH ligger på femteplass etter 20 serierunder. Rogalendingene står med pene 34 poeng. For Tromsø var det et viktig poeng som glapp. Bård Floviks gutter er kun to poeng over kvalifiseringsplassen.

I neste runde skal Haugesund møte Lillestrøm på Åråsen, mens Tromsø tar imot Viking.

Haugesund- Tromsø

Målscorer Haugesunds Alexander Stølås (i midten) jubler etter 1-0 målet i eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund og Tromsø på Haugesund stadion.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..