Haugesund med solid hjemmeseier mot Aalesund

Jevnt på tabellen, men langt fra jevnt når poengene skulle deles ut. I dag sikret hat trick fra Christian Gytkjær tre poeng til vertskapet.

Haugesund vant 3-1 over Aalesund. Reporter: Fredrik Stuve, redigering: Andreas Molland.

Bare ett poeng skilte de to lagene før det var duket for oppgjør i Haugesund. Før kampen var FKH-trener Jostein Grindhaug sikker på at laget ville rykke ned hvis ikke de sikret tre poeng. Men med dagens kamp ser det lysere ut for hjemmelaget.

Kampens første mål kom i det 29. minutt, og det var Christian Gytkjær som tok ansvaret etter et hjørnespark fra Kristoffer Haraldseid. Under et kvarter seinere sørget Sad`eeq Yusuf for at Gytkjær satt ballen i mål nok en gang. 18 år gamle Yusuf er på utlån fra belgiske K.A.A. Gent.

Etter pausen tok det ikke lang tid før Aalesund og ville være med på leken. Leke James sikret besøkets første, og eneste, mål i kampens 54. minutt.

Men det ble med det målet fra sunnmøringene, og da Christian Gytkjær satt inn sitt tredje mål for dagen i kampens 88. minutt var det gjort.

Haugesund sikret dermed seieren, og et lite hopp opp på tabellen til en 10. plass. Aalesund på sin side måtte rykket ned til 11.-plassen.

– Jeg begynner nesten å bli vant til det, men det var fint. Jeg har trent mye på avslutninger, og det er godt å se resultatene, sa en fornøyd og noe eplekjekk Gytkjær etter kampen.

Jevne lag

Forrige gang de to lagene møttes var i Ålesund, men da måtte Grindhaugs gutter reise hjem med null poeng. Aalesund har dessuten vunnet flertallet av oppgjørene de to lagene imellom de siste to tiårene. Det har likevel vært på hjemmebane at den statistikken har gjort seg mest gjeldende.

Etter Haugesunds seier borte mot Viking forrige uke var det likevel veldig usikkert før kampstart hvem som kom til å gå av med seieren. Etter dagens maktprestasjon av Gytkjær var det likevel ingen tvil om hvilket lag som var best.

Fredag tar Aalesund i mot Strømsgodset. Drammenslaget ligger på en femteplass på tabellen, og kan bli en hard utfordring for sunnmøringene. Haugesund tar turen til Mjøndalen neste søndag, en kamp de bør vinne om de skal holde avstanden til bunnen like stor som i dag.