Haugesund festet grepet om medalje

To langskudd fant veien til nettet og sørget for at Haugesund vant 2–0 hjemme mot Stabæk i Eliteserien søndag.

FK Haugesund - Stabæk

Torbjørn Kallevåg, Fredrik Pallesen Knudsen (i bakgrunnen) og Joakim Våge Nilsen (ryggen til) jubler over FK Haugesunds første mål. Våge Nilsen sto litt senere for hjemmelagets andre.

To langskudd fra David Akintola og Joakim Våge Nilsen ga trampeklapp og jubel fra hjemmelagets supportere da lagene gikk til pause på Haugesund stadion.

Først klemte Akintola til fra 25 meters hold etter 32 minutters spill. Ballen føk inn bak en sjanseløs Marcus Sandberg i Stabæk-målet.

Sju minutter senere fant Joakim Våge Nilsen ut at han ikke skulle være noe dårligere. Midtbanespilleren sendte av gårde et prosjektil opp i krysset fra 25 meter. Igjen var det lite Sandberg kunne gjøre.

– Jeg har skutt og skutt i hele år, men alle andre steder enn der den skal. Så det var på tide at den satt, sa Våge Nilsen etterpå.

Haugesund hadde full kontroll på Stabæk ut omgangen, til stor glede for et entusiastisk publikum.

Fortsatt uten borteseier

Stabæk har fortsatt til gode å vinne en bortekamp denne sesongen, og det var lite som tydet på at det skulle skje i Rogaland søndag.

Fem minutter etter pause var Sandberg med på notene da Akintola smalt til på bakre stolpe. Gjestene hevet seg riktignok ett lite hakk etter pause, men ikke nok til at Haugesund følte seg voldsomt truet.

Babajide David Akintola

LANGSKUDD: Babajide David Akintola satte inn FKHs første mål.

Stabæk ga ikke opp håpet om poeng, men Haugesund forsvarte seg godt. Etter hvert som minuttene gikk skjønte de fleste hvor det bar, og kampen ebbet ut med 2-0-seier til Haugesund.

Viste muskler

Dermed viste hjemmelaget muskler i kampen om medalje i Eliteserien. Med 38 poeng ligger Haugesund på tredjeplass, fire poeng foran Ranheim, som søndag slo Molde borte med 3–2.

Trener for FK Haugesund, Eirik Horneland, innrømmer at han tenker på medalje.

– Jeg tenker på at vi har veldig lyst til å jage den helt inn, men at det blir det steinvanskelig. Det er ti kamper igjen. Det blir et rotterace, sier han.

Eirik Horneland

Eirik Horneland, trenger for FK Haugesund.

Kun Brann og Rosenborg ligger for øyeblikket foran Haugesund. Og Rosenborg er neste motstander for Haugesund. Den kampen spilles på Lerkendal i Trondheim.

– Vi reiser dit for å ta tre poeng, lover målscorer Våge Nilsen.

– Tro på medalje har jeg hatt lenge. Vi har en gruppe som kan kjempe om medalje, sier han.

For Stabæk var det dårlig nytt at Lillestrøm vant sin kamp mot Sandefjord. Dermed skjøv Lillestrøm Stabæk ned på kvalifiseringsplassen.

Neste runde møter Stabæk tabelljumbo Sandefjord hjemme på Nadderud.