Haugesund får sin egen «Walk of fame»

I Haraldsgata skal det legges «amandasteiner» i ekte Hollywoodstil, og de første til å få navnet foreviget i stein er skuespillerne Ane Dahl Torp og Kristoffer Joner.

Walk of fame

Akkurat nå er det bare noen blåe prikker som markerer hvor amandasteinene skal komme, men på fredag blir de trolig montert.

Foto: Thomas Halleland / NRK

Odd Fossan-Waage

Odd Fossan-Waage, daglig leder i Haugesund sentrum.

Foto: Thomas Halleland / NRK

Foreløpig er det bare åtte blå prikker som er sprayet ned på brosteinen i Haraldsgata, men om litt blir det andre boller.

På lørdag avdukes nemlig de første amandasteinene i Haraldsgata i Haugesund. I første omgang er det Torp og Joner som får æren av å bli inngravert i stein, men planen er at det skal komme mange flere steiner etter hvert.

– Avdukingen skjer førstkommende lørdag klokka 14, seansen kommer ikke til å vare lenge, kanskje ti til femten minutt, sier Odd Fossan-Waage som er daglig leder i Haugesund sentrum.

Haraldsgata blir walk of fame

Haraldsgata skal etter hvert få mange kjente navn gravert i brosteinen.

Foto: Thomas Halleland / NRK

Skuespillerne er med på avdukingen

– Er steinene klare?

– Steinene blir klare i kveld, håper jeg. De blir kanskje lagt i gata på fredag, og det blir så flott, sier Fossan-Waage fornøyd.

Steinene er av granitt, og er ganske tykke. Hver utsmykking skal være 60 gange 60 centimeter. Konturen av amandastatuen er inngravert i steinen, sammen med navnet på den aktuelle kandidaten til hver enkelt stein.

– Skuespillerne eller regissørenes signatur og tittel vil også være inngravert, forklarer han.

Ane Dahl Torp og Kristoffer Joner komme selvsagt til å være til stede på avdukingen på lørdag.

Filminnspilling Geiranger

Kristoffer Joner (t.v.) og Ane Dahl Torp har spilt sammen ved flere anledninger. Her fra filminnspillingen «Bølgen».

Foto: Lena Høyberg / NRK

– Viktig for byen

– Hvor lang håper du at den blir?

– Jeg håper den kan strekke seg langt nordover i Haraldsgata, og som sagt er dette bare de to første steinene, men som du ser tar de ikke mye plass, så det er plass til mange flere, sier Fossan-Waage.

Han synes at det er viktig at byen blir utsmykket på denne måten.

– Dette er kjekt for folk som jobber i byen, folk som kommer til byen, cruiseturister, filmfestivalen og så videre. Det går på selvfølelse, sier han.

Flere nyheter fra Rogaland