Haugesund er best i Rogaland

Dårlig kommuneøkonomi til tross, Haugesund kommune er den kommunen i Rogaland som er best på å gi innbyggerne sine informasjon og god service.

Haugesund

Haugesund har hatt det tøft økonomisk de siste årene, men har prioritert å gi innbyggerne sine god informasjon. det kommer frem i kommunetesten.

Foto: Cecilie Berntsen Jåsund / NRK

– Dere er best i Rogaland.

– Nei, sier du det? Så gøy!

Personalsjef i Haugesund kommune, Morten Meland, er veldig fornøyd med dagens nyhet fra Forbrukerrådet. Haugesund kommune er den ellevte beste kommunen i landet når det gjelder å gi innbyggerne sine informasjon og service

Best i de største

Skjermdump fra Haugesund kommunes nettsider

Haugesund kommune sine nettsider.

Asker kommune kommer ut som beste kommune i Forbrukerrådets kommunetest for 2016. Testen viser at det er bedre å bo i større kommuner enn små.

Kommunene har blitt målt på informasjon og service, og ikke kvalitet og innhold i selve tjenesten.

– Innbyggerne skal kunne forvente at kommunen leverer på så grunnleggende tjenester som de vi har testet, sier forbrukerdirektør Randi Flesland.

Forbrukerrådet har testet landets kommuner en rekke ganger siden 2005. Over årene er tendensen at større kommuner gjør det bedre enn de små. Asker er klar vinner av testen, men følges likevel av et unntak. Vinje kommune med bare 3.700 innbyggere er på andreplass på lista. På de neste plasseringene er Nes, Bærum, Hamar, Ringerike og Trondheim.

Alle de 50 dårligste kommunene har under 10.000 innbyggere, og blant de 25 beste er det kun to kommuner med under 10.000 innbyggere.

Trange rammer

Testen har foregått ved at Forbrukerrådet har ringt rundt, sendt e-post og testet nettsidene. For Meland i Haugesund er det godt å vite at det er mulig å gjøre mye med lite.

– Vi har gjort det vi kan innenfor de rammene vi har. Blant annet hadde vi en stor omlegging av nettsidene våre mellom 2014 og 2015.

Han synes det er betryggende å vite at de kommer godt ut i blindtesten. Både når det gjelder svar på telefon, e-post og gjennom nettsidene.

Oversikten er for de siste ti årene. Når det gjelder kun fjoråret kom Haugesund på 65. plass. Strand kommune kom verst ut i fjor.

Her er den fullstendige oversikten hos Forbrukerrådet.

Nedenfor følger lista over kommunene i Rogaland:

Kommunerangering på service og informasjon i Rogaland

Kommune

11

Haugesund

33

Sandnes

34

Bjerkreim

40

Randaberg

59

Stavanger

75

Gjesdal

107

Karmøy

114

Rennesøy

119

Time

122

Lund

155

Suldal

164

Sokndal

174

Sola

183

Bokn

194

Forsand

204

Klepp

207

Eigersund

211

Sauda

220

Hjelmeland

223

Strand

248

Tysvær

250

Kvitsøy

277

Finnøy

280

317

Utsira

340

Vindafjord