Haugesund er best i Rogaland

Haugesund er kåret til Rogalands beste servicekommune av Forbrukerrådet.

Haugesund rådhus

Haugesund best ut av kommunene i Rogaland i Forbrukerrådets servicetest.

Foto: Tor Andre Johannessen

Forbrukerrådet har sjekket servicen til alle landets kommuner, og kåret landets beste og verste servicekommuner.

Hvert år sjekker Forbrukerrådet servicenivået, tilgjengeligheten og informasjonskvaliteten i alle av landets kommuner. Ved å utgi seg for å være privatpersoner, har Forbrukerrådet henvendt seg til alle kommune på e-post, telefon og via kommunenes nettsider.

Landsgjennomsnittet ble 60 poeng, og Forbrukerrådet har bare gikk godkjentstempel til kommuner med minst 75 poeng. Haugesund ligger på 18. plass på landsoversikten med 77.9 poeng.

Ordføreren takker servicesenteret

I kåringen blei det lagt vekt på hvor lett tilgjengelig kommunens informasjon er for innbyggerne.

– Haugesund scoret gjennomgående best på de ulike spørsmålene. Vi har latet som vi har vært innbyggere og spurt spørsmål om alt fra tekniske tjenester, meldinger til barnevernet og åpningstider i svømmehallen. Servicemedarbeiderne har svart godt og riktig, sier Edith Nøkling i Forbrukerrådet.

– Det er veldig koselig å få en slik tilbakemelding. Dette er først og fremst en tilbakemelding til de flotte medarbeiderne vi har på servicesenteret vårt som har lyst til å gi god informasjon og god service til innbyggerne våre, sier Haugesund-ordfører Petter Steen Jr.

Finnøy dårligst ut

Rogalandskommunen som kommer dårligst ut i testen er Finnøy, som med sine 33,6 poeng ligger på 418. plass av Norges 428 kommuner.

Like bak kommer er Tysvær med 38 poeng på 409. plass og Utsira med 41.5 poeng på 398. plass.

Finnøy er kåret til Rogalands dårligste kommune på service av Forbrukerrådet.

Finnøy er den dårligste kommunen i Rogaland på service til innbyggerne, ifølge Forbrukerrådet. Se reportasje fra Finnøy her.