- De svakeste tråkkes på

Hjemløse og sosialklienter er tapere i Haugesundsbudsjettet. Kirkens Bymisjon raser.

De aller svakeste i Haugesund er taperne i rådmannens forslag til budsjett for neste år.

To miljøarbeidere fra Kirkens Bymisjon har i ett år hjulpet bostedsløse i Haugesund med å klare seg i egen leilighet. Dette tilbudet vil rådmannen legge ned.

Rådmannen vil heller ikke øke de lave sosialhjelpsatsene.

- Forkastelig, mener daglig leder, Arne Valen i Kirkens Bymisjon.  Det er å tråkke på de svakeste i samfunnet.   Vi lever i et rikt land - med god økonomi i bedrifter på Haugalandet.  Og når våre svakeste medmennesker blir rammet på denne måten - da synes jeg det er en fallitt-erklæring, sier Valen.

Sosialhjelpsatser under statens veiledende

Haugesund kommune har sosialhjelpsatser som er under statens veiledende satser. De er også lavest i hele Rogaland. I tillegg har kommunen over 60 hjemløse mennesker. Ved hjelp at 800.000 kroner i statlig støtte har Kirkens bymisjon i Haugesund hjulpet disse. Den statlige støtten til Haugesund kommune er nå kuttet, og rådmannen tar seg derfor ikke råd til budsjettet. Valen er tydelig skuffet over dette.

På norgestoppen når det gjelder hjemløse 

- I år har vi hjulpet over 40 brukere til et anstendig liv og vært med på å styke deres boevne. Og Haugesund er på norgestoppen når det gjelder bostedsløse. 

Rådmann Hildegunn Staurseth er ikke enig i at budsjettforslaget hennes er dårlig for de aller svakeste i samfunnet.

- Jeg har ikke rom til nye tiltak av betydning, og dette er ikke fulgt opp fra min side.  Det er veldig mange sider i dette budsjettet som er godt for de aller svakeste, men akkurat de tingene der har jeg ikke funnet rom til, sier Staurseth.